Pendleton naar Mt Hood

Door Walter - A couple of months ago

's ochtends niet veel haast want we wilde naar de Pendleton Underground Tour die pas om tien uur open ging. Helaas pas in de tour van elf uur plek, dus eerst nog een koffie. De tourhorst vroeg of wij ook Wie is de Mol kende. Uiteraard en ze wees ons op een boekje dat er lag. Als echte Molloten even op de foto er mee.

Verhaal van Pendleton bracht ons weer terug naar de tijd van cowboys. Zeer interessant, vele verhalen van gids in kleine twee uur. 

In Pendleton wordt al snel heel warm. Auto gelukkig onder een boom kunnen parkeren. Daarna lunchen bij een diner. Niet te veel bestellen, want anders krijg je het allemaal niet op. 

Daarna vertrokken richting het Westen. Eerste deel via de interstate door goud gele graanvelden zo ver als je kon kijken. Sommige velden waren al geoogst. Tientallen kilometers over kaarsrechte snelweg tot we bij de Columbia River kwamen. 

Deze rivier is enorm breed door de dammen die er zijn aangelegd. Hoe verder we reden hoe dieper de kloof werd. Aan weerzijde highways en spoorbanen. We hebben meerdere enorme lange goederentreinen gezien met dubbele laag containers. Verder richting Portland werd het langzaam weer wat groener. Er was een flinke wind over de rivier waar windsurfers en kitesurfers gebruik van maakten. 

​​​​​​​Bij Hood River zakten we af naar het zuiden richting Mt. Hood. Deze berg hebben we al even buiten Pendleton in zicht, dus vanaf ruim 100 km. Mt. Hood is een vulkaan en 4.3 km hoog. We reden plotseling door wijnranken en fruitboomgaarden met op de achtergrond de berg die steeds dichterbij kwam. 

We overnachten in een skigebied om morgenochtend door te gaan naar Portland. 

Reacties

Riet de Groote A couple of months ago

Grappig...dat van de Mol! En heel veel dingen zijn er inderdaad groter hè, valt dat jullie ook op? Ik zag lang gelden zelfs dat de wasknijpers ook groter waren! 😂🤣 Prachtige landschappen....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan