2 dagen Portland

Door Walter - 03-08-2019 07:14

Dag 1: Voor de middag zijn we al in Portland. Plekje zoeken voor de auto, na wat rondjes rijden hebben we iets geschikts gevonden. Op elke straat mag je alleen links of rechts, dus dan ga je wel eens mis. 

Al snel komen we bij een leuk zaakje, The Flying Elephant, waar je allemaal lekkere broodjes, salades, koeken, koffie (heel belangrijk!) en drinken kunt kopen. Je kunt er zitten, of afhalen. En er is free WiFi. Wij hebben wel trek in een koek en koffie, dus daar gaan we lekker even mee zitten. 

Volgende stop: Powell’s Bookstore. Een gigantische boekwinkel waar je gerust in kunt verdwalen. We brengen er behoorlijk wat tijd door tussen de rekken. Uiteindelijk kopen Evelien en Jenneke allebei 3 boeken en Walter een spel: Exploding kittens. Je moet er maar op komen. 

Daarna was het lunchtijd. We gaan maar terug naar The Flying Elephant, aangezien we zin hebben in een gewone maaltijd en niet weer vette hap. Met een broodje/salade en wat te drinken zitten weer even op de free WiFi. 

De meiden willen ook graag wat winkelen, dus we gaan de mall in: het Pioneer Shopping center. We stoppen her en der, maar er zijn vooral hele dure kleren en hele lelijke kleren. In beide hebben we geen interesse. 

We doen nog een kleine stadswandeling, komen langs het Museum of Arts. Alwaar airco, wc en WiFi goed waren. Het was erg warm buiten. We wilden wel even uit de hitte. De mevrouw achter de kassa had echter een belangrijke tip: vanaf 17 uur is toegang gratis! Dat was al vrij snel, dus die 40 dollar konden we weer in onze zak steken. Toch nog een extra ronde gedaan en om 17 uur terug. Inmiddels een enorme rij: wij waren niet de enigen die op “gratis entree” waren af gekomen. Niet alleen Hollanders blijken zuinig... Wel aardig museum met een expo over Parijs, wat oude Europeanen (zelfs een Van Gogh!) en een hoop Amerikanen. De moderne kunst vonden we niks, een gelakte Ikea Billy boekenplank kunnen wij toch geen kunst noemen. In de giftshop worden Evelien en ik (Natasja) aangesproken door een meneer die Willy heet. Hij vraagt of we uit Nederland komen. Hij vertelt dat hij in Nederland geboren is en als 10-jarige in 1961 met zijn familie per boot naar Amerika is vertrokken. Hij heeft sinds die tijd geen Nederlands meer gesproken, maar de woorden komen er toch behoorlijk vloeiend uit. Hij is best wel geëmotioneerd dat hij na al die tijd ineens de taal uit z’n jeugd spreekt. Het was een mooi gesprek. 

Na het museumbezoek is het tijd om te zoeken naar een plek voor het eten. Dat blijkt niet makkelijk als je niet perse aan de vette hap wilt. Na wat omzwervingen wordt het een hippe, Aziatische pokebowl met rijst, zalm, tonijn, gember en wat je er ook maar in wilde. Lekker gegeten! Terug naar de auto en op naar het hotel. Bij het Jupiter hotel halen we de auto leeg en wordt deze door de medewerkers geparkeerd: valet parking. Heel gewoon hier in de grote stad. 

Tassen omhoog sjouwen, douchen, wat kittens laten exploderen in het nieuwe spel dat Walter heeft gekocht en dan de oogjes toe.

Dag 2: Na een roerige nacht met een airco met eigen wil en een rookmelder met piepje worden we iets later wakker dan normaal. Ontbijt is niet inbegrepen, dus we gaan naar een tentje dat is aanbevolen door de man van het hotel: La Luna. Walter en Jenneke gaan voor de wafels, ik voor de yoghurt met fruit en Evelien kiest voor de biscuit met gravy. Een flinke hap voor iedereen, voorlopig kunnen we vooruit. Vandaag is trouwens de eerste dag dat we een beetje regen hebben. Na de 32 graden van gisteren is dat niet heel erg. Na het ontbijt gaan we naar Chinatown, waar we een Chinese tuin bezoeken. Erg mooi! Daarna kaartjes voor een dag met OV gekocht en op de tram richting Washington Park gestapt. Dit is een park aan de rand van de stad waar je diverse activiteiten kunt doen. Er rijdt ook een gratis shuttle bus doorheen. Het museum over bossen slaan we over, die hebben we zelf al meer dan genoeg gezien. We nemen de shuttle naar de rozentuin en de Japanse tuin. Daar aangekomen eerst een zakje mini-donuts gekocht als snack. Daarna naar de Japanse tuin. We schrikken van de prijzen en kiezen voor de gratis rozentuin. We krijgen acuut de slappe lach van alle rare namen van de rozen. Toppunt: de Sexy Rexy die naast de Playboy staat. Hoe verzin je het. 

Met de tram terug naar Downtown. Voor de verandering maar weer een lunch bij The Flying Elephant. Aldaar besloten om in de middag een guides Tour in een onderzeeër te boeken. In de tussentijd de veel te dure winkel Nordstrom binnengewandeld en vervolgens er weer hard uitgerend. Richting de rivier gelopen, helaas een afsluiting zodat we toch even met de tram moesten om bij de onderzeeër te komen: de USS Blueback. Deze is formeel nog van de Amerikaanse Marine en alle knopjes doen het in principe nog. Kortom: overal afblijven. Ook de torpedo’s op het schip zijn nog echt. Interessant om eens een keer in het echt te zien: deze kan weer van de bucketlist af. 

Met de tram terug naar de stad voor een hapje eten. Het is Henry’s Taverne geworden. Erg drukke tent, maar prima eten. Nogmaals de tram gepakt, nu richting hotel. De pootjes zijn moe.

Reacties

Janny 03-08-2019 07:58 {{button-59232}}

Ok, dat was Portland. Veel mooie ervaringen opgedaan. Wij waren in Den Helder ook eens in een onderzeeër. Vreselijk benauwend vond ik. Ik ben altijd een beetje claustrofobisch. Wij gaan zo meteen met de trein naar Rhenen voor een NS wandeling van 17 km. Goede reis weer verder.

Willem 04-08-2019 11:01 {{button-59303}}

Nauw dat was weer een hele belevenis veel gezien en dan ook nog een Nederlander ontmoet nog veel plezier en de groetjes aan allemaal erna en willem

Riet de Groote 05-08-2019 10:25 {{button-59350}}

Dat van die Ikeakast is herkenbaar. Ik merk in musea dat ik qua schilderkunst ook meer naar figuratieve kunst ga neigen. Stond laatst voor een Appel en dacht....hmmm... Is dat heel erg kunstbarbaars?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan