San Juan Safari en Island

Door Walter - 07-08-2019 05:56

's Avonds in het donker gearriveerd, dus het spannende moment is in de ochtend als je voor het eerst naar buiten kijkt....hoe ziet het er uit? Nou, eerst mistig dus. Zo begint het hier vast vaak. Mist flarder waaien voorbij en lossen op. Temperatuur gaat door het zonnetje snel omhoog. Groot stuk grond rondom onze bungalow. In de verte uitizicht op Olympia mountains.  Kleine vliegtuigjes komen af en toe langs naar lokale airport. Ondertussen maken we ons eigen ontbijt. Dat is weer eens wat anders.

Dan gaan we via een erg dure bakery (5 dollar voor een ham kaas croissant) naar haven van Friday Harbor. Deze dagen doen we alles rustig aan, dus op het terras bij een koffiebar van de activiteiten in de haven genoten, ten minste Walter dan want de anderen waren druk met de smartphone of lezen een boek. In de haven komen veerboten met auto's of alleen met passagiers, watervliegtuigjes en vele soorten bootjes. 

Daarna kleine lunch voordat we de boot opgaan. Een complete vrouwelijke crew gaat ons meenemen op San Juan Safari. Wij hopen dat we genoeg gaan zien van alle dieren die er zijn. 

We beginnen met Habor Purposes, daarna een Sea Lion, dan een Bolded Eagle, een plukje Seals en uiteindelijk 1 mannetjes Orca die we tijdje hebben gevolgd tot in Canadese wateren. Met dat volgen doen we niet als enige. Als je wilt weten waar de whales zijn, volg de boten. Welgeteld 6 boten met toeristen, 1 boot met onderzoekers en 1 boot voor controle van de regels. Toeristenboten moeten minimaal 200 yard afstand houden en maximaal 7 mile per hour varen in de buurt van de Orca. Hopelijk voelde de Orca zich niet al te bekeken. Helaas gaat het niet zo goed met de zalmetende Orca vanwege de afnemende zalmstand in deze omgeving.

'

's Avonds hebben onze eerste maaltijd in de vakantie zelf gekookt. Oeps het was zalm, maar dan wel gekweekt...is dat minder erg?

Woensdagochtend lekker uitgeslapen. Ontbijt vers van eigen keuken. De mistflarden vliegen voorbij...het duurt veel langer dan gisteren voordat de blauwe lucht te voorschijn komt. Vandaag rondje eiland. 

Twee verhalen over San Juan: Eerste de Pig War. De Engelse en Amerikanen wilde in 19e eeuw allebei dit gebied hebben. En nadat er een varken was doodgeschoten begon er een oorlog tussen de twee landen. Beide bezette het eiland, maar er werd niet gevochten. Wij hebben het Engelse kamp bezocht.

Tweede is jetset. We kwamen in Roche Harbor en ineens waren daar supergrote jachten. Een klein plaatsje maar enorme jachthaven met zeer grote en luxe boten. Sommige waren te koop voor een kleine 8 miljoen dollar. Dit doen de rijke Amerikanen dus...cruisen rondom de San Juan Islands. Sommige komen ook gewoon met een watervliegtuig aan en hebben even boodschappen in Seattle gedaan vanmorgen. We hebben het even zitten bekijken vanaf een bankje bij de "airport". Geen highheals stuwardessen, maar grondpersoneel op flipflops en de piloot regelt ook gewoon de bagage en veiligheidsinstructies. Geen 10 min aan de "grond" en daar vliegen ze weer verder. Even een paar zeilboten ontwijken bij het opstijgen. 

We hebben rondje eiland afgemaakt via whale spotting point bij een lighthouse. Maar ach er is 0.08% kans om tijdens je bezoek daar een walvis te zien. Ook wij behoorden niet tot de gelukkigen. 

Nu zit ik lekker op de veranda...Olympia mountains in de verte... vliegtuigjes in de lucht en vogeltjes fluiten op deze mooie avond. De wind is gaan liggen en met sweater aan is het prima toeven hier.

 

 

 

Reacties

Janny 08-08-2019 08:38 {{button-59473}}

Leuke impressie van San Juan!

Riet 08-08-2019 09:09 {{button-59476}}

Ja....kweekzalm... Volgens ons erger dan wild. Hun vinnen worden afgeknipt zodat ze niet goed kunnen bewegen en dus dikker worden. Verder zijn wij ook altijd beducht voor toevoegingen in hun voedsel, zoals antibiotica... maar echt veel weet ik er niet van. Wilde zalm is hier trouwens (bijna) niet te krijgen.

Riet 08-08-2019 09:12 {{button-59477}}

https://www.wakkerdier.nl/persberichten/kweekzalm-veel-leed-meer-reclame/

Gelukkig hebben jullie hem al op!! 😉
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan