Van Zion naar Las Vegas

Door Els en Janina - 09-08-2019 19:33

Lange rijdag voor de boeg, dus niet te veel getreuzeld met opstaan. We laten Zion achter ons en gaan op weg naar Las Vegas. De kids snakken naar de stad na al het natuurgeweld. Wij vinden het stiekem ook wel leuk. Vrij snel komen we nog langs een Supermarkt. Janina en Els snel naar binnen terwijl de mannen tanken. In Utah mogen ze geen wijn in de supermarkt verkopen. Dus misschien vandaag nog een stop in andere staat ;-) We rijden vandaag nl door drie staten. Utah - Arizona - Nevada. De temperatuur loopt op en t landschap wordt droger. Op weg naar de Hooverdam stoppen we even bij de ingang van Valley of Fire State Park. Als je de foto’s ziet snap je de naam en ook de temperatuur loopt weer aardig op. Even onze lunch gesmeerd en weer gaan. 

Vlak voor de Hooverdam maken we nog een stop bij een Scenic view op Lake Mead, Egbert kon zijn drone weer tevoorschijn halen want op veel plaatsen mag je niet dronen.

De Hooverdam is indrukwekkend, de campers moesten een stuk verder geparkeerd worden zodat we al lopend een mooi uitzicht op de dam hadden. Het is redelijk aan de temperatuur maar dat mocht de pret niet drukken. 

Na menig foto en filmmomentjes, je wil niet weten wat we al aan beeldmateriaal hebben, terug naar de campers om dan eindelijk in ca 45min naar Vegas te rijden. Na toch even een missertje op de Highway bij de afslag kwamen we aan bij rv park Oasis. Je ziet gelijk dat dit een wat luxere camping is, mooie hal, supermarktje waar ze gelukkig koude wijn verkochten zodat we toch ons 4-uurtje konden nuttigen, zwembad met palmbomen. Kortom een Center Parcs gevoel en kids helemaal happy.  We hebben geluk met onze plekjes, aan de rand met een groenstrook met bomen achter ons. Dus schaduw wat hier zeer welkom is. De campers waar we tegenaan kijken staan midden op asfalt en weinig schaduw behalve van eigen RV. Na het gekoelde roseetje/biertje/watertje/chipje ons omgekleed om met de Uber naar Fremontstreet te gaan. Dit overdekte uitgaansgedeelte aan de andere kant van Vegas was een complete ‘cultuurschok’ met wat we eerder hebben meegemaakt maar eigenlijk wel heel leuk. Flikkerende neonreclames, lichtshow tegen plafond, apart uitgedoste personen maar ook bedelaars (veteranen, mensen die ledematen missen) Tja, ook dat hoort erbij.... Kwan heeft nog geprobeerd om 100usd te verdienen door 100sec aan een rekstok te hangen, bij 70sec kreeg je je inleg van 10usd terug. Helaas, net iets meer dan 50sec en toen gleden zijn handen weg.

Op zoek naar eettentje en weer bij een soort sportcafé beland waar we kip in diverse variaties hebben gegeten en Els en Janina een heerlijke salade hebben gedeeld. Die vitamientjes waren zeer welkom. Nog 1x door Freemontstreet gelopen, is niet zo heel lang, om daarna de Uber te bestellen en terug naar de camping. Nog even een afzakkertje en toen lekker tukken

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan