Chicago

Door Jack & Marion - A couple of months ago

Na een lange reis komen we lokale tijd rond 14:00 aan. De afhandeling op o'Hare airport ging eens een keer voortvarend, Jack heeft voor zijn werk wel eens 8,5 uur in de rij gestaan, nu was het slechts een half uurtje. Echter is het nog steeds verbazingswekkend dat er medereizigers zijn die (naar eigen zeggen al 4x in de usa zijn geweest) nog steeds verse groente en of fruit in hun bagage hebben en het gek vinden dat de douanehonden hun er uit pikt......en aansluitend hun hele bagage door de zeer onvriendelijke beambtes onderste boven wordt gekeerd.

Vanuit O'Hare met de shuttlebus naar het hotel, volgepakt met Hollanders die via allerlei reisorganisaties ook allemaal campers gaan wegbrengen. In plaats van het bed in te duiken zijn we gelijk richting Chicago downtown gegaan. Dit met de metro, (blue line)

Ons doel, de boottocht (Architecture tour) is helaas niet gelukt, we waren 10 min te laat bij de verkoop. Dan maar lekker rondlopen , weer een 13-14 tal KM's gelopen. We zijn bij de Chicago Bean geweest, een soort chroom boon, waar je vanuit allerlei perspectieven mooie reflecties krijgt, zoals het hoort ligt erbij een buitenschaats baan. Verder zijn we naar de navy-pier geweest waar ik mijn hoogtevrees omwille van Marion maar heb overwonnen en ben mee in het grote reuzenrad gegaan. Aanlsuitend gegeten bij Bubba-Gum, een restaurant helemaal in Forest Gump stijl waar je natuurlijk garnalen geserveerd krijgt. Natuurlijk staat hier de hele dag Forrest Gump, de film op..

Hier een heerlijkke combo van een Margarita en een Corona gedronken en goed gegeten. We doen natuurlijk de muziekroute en moesten in Chicago ook een blues-cfe bezoeken, dat werd het House of Blues. Muziek en ambiance vielen een beetje tegen, maar het was nog vroeg op de avond. Het meest bijzondere was, dat iedere keer als de metro voorbij kwam, het hele etablissiment op zijn grondveste deed schudden, het leek af en toe of er een aardbeving was.

Het is hier nu een uurtje of tien en we gaan naar bed, morgen weer vroeg op, (5 uur) om hopelijk rond een uurtje of 14:00 met de camper vanuit Elkhart eindelijk op pad te kunnen.

Reacties

Loes A couple of months ago

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen..
Maak er vandaag maar weer een mooie dag van mét camper...😉

Max A couple of months ago

Wow wat een mooie camper ! Veel plezier en mooie reis gewenst ! Geniet ervan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!