Dag 9 New Orleans

Door Jack & Marion - A couple of months ago

Heerlijk geslapen, wat een lekkere temperatuur, de kou is echt weg en we slapen met de ramen open. 's Nachts , schatten we zal het een graand of 16-17 zijn, eigenlijk perfect. Het eerste wat we doen is inchecken en gelijk weer vertrekken, reden ; WIFI sucks op deze campground en we wverkassen naar een andere Campground, uiteindelijk blijken 3 =achten daar bet zo duur te zijn als op de campground waar we net vertrokken. Meevaller dus....

Verder heeft Jack eindelijk de mogelijkheid gehad al zijn papieren, belastingverklaring, contract etc. te kunnen uitprinten en naar zijn nieuwe werkgever te sturen nadat deze zijn ondertekend. (We hadden dus een goede WIFI hard nodig) Hij gaat dus per 1-4 gewoon beginnen en e.e.a. is dus vanuit de US afgerond op afstand. Voor de mensne die willen weten wat hij gaat doen; hij wordt Global Program Manager bij Tapfin en wordt wereldwijd verantwoordelijk voor Johnson & Johnson. (Het grootste (?) pharmaceutische bedrijf van de wereld.

's Morgens met de bus (!) vanuit de campground naar New Orleans gegaan. Voor 3 dollar heb je hier een dag onbeperkt reizen, we zitten wel in de buitenwijken, beetje erg zwart hier in de bus, we zijn vaak de enige balnke lieden hier. E~en Amerikaan zou dit nooit doen, maar wij dus wel. Op deze wijze ga je echt " met de flow`" van het land en zie je en doe je dingen die je normaal als toerist niet ziet. R~egel is wel, zorg dat je je niet gedraagt als tourist dan gaat dat gewoon goed en vanzelf. We hebbn ons nog nooit onveilig gevoeld.

Vanuit buslijn 94 overgestapt op de streetcar, een soort traditionele tram, met houten bankjes en veel chroom, naar downtown NOLA (New Orleans Louisiana). Na Chicago, Nashville en Memphis, de WOW's, hier een superwow, !!!!!  wat een gezellige, Europees aandoende stad. Met name het French Quarter, met oude huizen, niet hoger dan 2-3 verdiepingen, veel terassen, kroegen, restaurantjes, live muziek etc. etc en een heerlijke temperatuur van 27 graden maakt het tot een waar feest. Sfeer is een mix van Amsterdam, Berlijn en Parijs, kunstenaars op een plein ala Quartier Latin, veel live muziek, veel voodoo-achtige shops, antiek winkeltjes, boetiekjes, eigenlijk totaal NIET -Amerikaans. Dit aan de buitenkant, van binnen......., tja, bier en wijn uit plastic, pusher, happy hours etc. etc. Echt Amerikaans, in een van de kleinere pubs (sportsbar) geweest, hier hingen in totaal 86 TV'sd, op het terras had iedere tafel zijn eigen TV. Moet niet gekker worden.... In het totaal weelrveel gelopen, 15-16 KM , beetje georienteerd wat we de volgende dagen gaan doen en rond 22:00 met de streetcar en tram weer terug naar de campground.

Lekker gegeten, voor het eerst in ons leven, Alligator..... It tastes like chicken... (Echt waar, een iets andere bite, maar smaakt goed)

Tja, wat moeten we met dat Corona, behalve drinken? Hier lopen de eerste mensen ook al met mondkapjes. We hebben ook gehoord dat niemand meer de VS in komt, als we er straks maar weer uitkomen. De touroperator heeft ons in ieder geval een mail gestuurd dat we door hun persoonlijk op de hoogte worden gehouden en ons vooralsnog geen zorgen moetn maken. Ik denk wel dat het redlijk rustig zal zijn in het vliegtuid, mochten we ooit nog zover komen ;-) Jack heeft vandaag Corona slippers gekocht. Dan maar de draak ermee steken, wat moet je anders ? We laten ons niet gek maken. (Tot morgen)

 

Reacties

Max A couple of months ago

Jack van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan ! 👍

Loes A couple of months ago

Leuk verhaol weer...geneet dr masr van...
Jack proficiat met dien nieje baan...

Vivianne A couple of months ago

Oh als ik de temperatuur lees kijk ik of ik nog even een van de laatste vluchten naar us kan nemen. Heerlijk geniet daar maar even volop van. Of de kids wel naar school gaan daar hoef je je niet meer druk om te maken alles is gesloten haha. Wat een mooie verhalen schrijven jullie en wat zien jullie veel. Geweldig!
Doe rustig aan want de kans is groot dat jullie 30 dagen extra vakantie hebben als er geen eu vliegtuigen mogen landen.

Veerle konings A couple of months ago

Jack gefeliciteerd met je nieuwe baan.
Heerlijk om te lezen hoe jullie genieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!