Dag 11 Baton Rouge en La Fayette

Door Jack & Marion - A couple of months ago

Een uurtje of 8;00 opgestaan, de krant gedownload en we blijven ons verbazen over de impact van het Corona virus, de wijze heren zullen wel weten wat ze doen, met de verspreiding te vertragen, maar zoals een Amerikaan hier zei; It is like putting your finger in the hole of the dike. Met andere woorden, het is als water , het vindt zijn weg toch wel. Later op de dag blijkt dat ook hier in de WalMart, het wc-papier, de eieren, water, vitaminetabletten, zeep etc. erg gewilde goederen zijn.... De gigantische schappen zijn gewoon leeg...........

We gaan onderweg naar Baton Rouge, onderweg willen we graag een oude plantage bezoeken. Dit doen we in Baton Rouge, en wel een van de oudste plantages; Magnolia Mound. Hier een rondleiding gedaan, die was erg goed. Veel geleerd, Dit oude huis staat op palen, reden; zo kan de wind er onderdoor en blijft het huis koeler. Deze oorspronkelijk Franse plantage, is erg goed gerestaureerd en volledig in oorspronkelijke staat terug gebracht, hierin is veel antiek van grote waarde te zien, servies, lampen, bedden etc alles uit 1700 +, indrukwekken. Ook de keuken waar gekookt werd, deze staat in een apart gebouw in de tuin, 2 redenen, een keuken is warm, in huis moet het koel blijven en 2. een keuken is brandgevaarlijk, ze branden nog wel eens af...Vooraf niet gedacht, echt de moeite waard en Jack heeft zijn mening herzien, er is wel degelijk waardevolle geschiedenis geschreven in de VS. Eigenlijk na de Indianen kwam de kolonosatie. Dit huis stamt uit de allereerste periode en is niet zo bombastisch met grote pilaren e.d  uit de latere tijd, eigenlijk een bescheiden houten huis dat wel erg praktisch was.

Hier waren we rond het middaguur klaar en we hadden nog tijd om een andere activiteit te doen; we wilden heel graag een swamp-tour doen (Moerastour) Hiervoor doorgereden naar La Fayette waar in de buurt het Lake Martin (swamp) ligt. Ondewrweg een tip opgfevolgd van de gids, een van de Cajun specialiteiten van deze regio zijn gegrilde oesters.... Wij proberen alles, dus ook dat... tja, ze zijn beter te eten dan rauwe oesters, maar we gaan er de volgende keer niet meer voor omrijden. Het " snotterige" en zoute is weg, er is meer bite, lijkt was meer op een mossel, maar door de vele kruiden en natuurlijk kaas smaakt het weer heel anders. Seen that, done that !!!

Op een moerasboot . door de erg mooie en indrukwekkende moerassen gevaren. Veel alligators, vogels en wat we niet wisten 100-den wiilde schilpadden. Ze zitten werkelijk overal. Die Alligators zitten eigenlijk ook overal, zelfs heel dicht bij de wegen, maar zijn in principe niet gevaarlijk...... Tjea, of ik dat geloof. Varen door het moeras is een oase van rust, erg mooie cipresbomen, met breed uitlopende wortels, overhangende takken met uitgedroogd mos, brede bayou's (vaargeulen/rivieren) en een fantastisch wildlife.

We besluiten op zoek te gaan naar een campground en na ons (bijna dagelijkse) bezoek aan een Starbucks en de Walmart, lekker rustig aan gedaan met de gebruikelijke Corona en Margerita. Morgen gaan we richting Texas, we gaan bewust wat sneller (we liggen enkele dagen voor op schema) we weten namelijk niet wat de komende dagen gaat brengen.. Mogelijk worden we teruggehaald of moeten we langer blijven, we will see....... Wat we hebben gehad hebben we gehad, jammer dat we een aantal zaken niet unnen doen zoals  sportwedstrijden, rodeo's en waarschijnlijk ook de beide KISS concerten waar Jack naartoe wilde gaan niet door.

Reacties

Veerle konings A couple of months ago

Hopelijk kunnen jullie toch nog het een en ander bezoeken.
Nl heeft vandaag nog meer drastische maatregelen genomen ivm de coronavirus.
Ik werk gewoon in de zorg met iets meer maatregelen. We zien wel hoe het evolueert.

Sandra A couple of months ago

Nou nou nou... oesters gegeten jack🤔🤣

Tante Ria A couple of months ago

Ik hoop dat alles goed verloopt duim voor jullie😗
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!