Dag 3 en 4 - Vancouver en naar Vancouver Island - ‘familiebezoek Sooke’

Door Dolendal - 30-07-2019 07:41

Dag 3 Vancouver 

Vandaag starten we de dag rustig op. Na het ontbijt gaan we naar het Waterfront in Vancouver. We lopen eerst naar de bekende stormklok die elk uur doormiddel van stoom een mooi riedeltje slaat. Daarna gaan we naar de cruise-terminal. Daar meren de cruiseschepen aan, die Vancouver aandoen. Wat een grote varende kolossen. Een eindje verderop liggen de steigers waar de watervliegtuigjes liggen geparkeerd. Omdat dit zo’n waterrijk gebied is met allemaal eilandjes is een watervliegtuig hier een redelijk ‘gewoon’ vervoer. Vanuit de lucht is het landschap met de eilandjes ook een mooi gezicht. De jongens zijn in 2015 met een watervliegtuigje naar V.I. Gevlogen om de walvissen te zien en vonden het toen een hele belevenis. De vliegtuigjes vliegen af en aan. Ze hebben op het water maar een korte start en landingsbaan nodig. Dan gaan we terug naar ons hotel. Rosan en Stefan blijven op de kamer. Ze willen wel eens even rustig chillen. Wij gaan wandelen naar False Creek, de baai waarin het toeristische Granville Island ligt. Het ligt net buiten het oude stadsdeel en is vanuit ons hotel niet zo ver om te lopen. Het is een eilandje vol restaurants en winkels. Het trekt ons niet om met een klein veerbootje over te varen. Veel te druk. We kiezen ervoor om lekker langs de kust te wandelen naar het stadsstrand. Inmiddels is het avond en tijd om te eten. We gaan op tijd naar bed want morgen is het weer vroeg dag om richting Vancouver Island (V.I.) te rijden.

 

Dag 4 Naar Vancouver Island - Sooke

Vanochtend gegeten bij de Subway. Hier kunnen we toch meer de voedzame broodjes krijgen die wij in Nederland gewend zijn. Na het ontbijt vertrekken we richting Tsawassen waar we geboekt hebben voor de veerboot van 12 uur naar V.I. De rit duurt korter dan verwacht en zijn anderhalf uur te vroeg bij de Ferries. We hebben het geluk dat er nog plaats is op de boot van 11 uur en hebben zo een uur winst. We hoeven ook niet lang te wachten. Kunnen haast bij wijze van zo de boot oprijden. De boot is maatje Texel x twee. Het is zonnig en rustig weer dus is het een genot om een boottocht te maken. Het is heerlijk aan dek en we wanen ons op een cruiseschip langs de Noorse Fjorden. Jetske zegt: “ Alsof er een schilderij aan je voorbij trekt”, en zo is het. Een prachtig schouwspel van eilandjes, blauwe lucht, witte wolken en een blauwe zee. Na een uur en veertig minuten bereiken we Swarz Bay en vanhieruit rijden we naar Sooke. Hier is ons tweede hotel en brengen ‘s middags een bezoek aan de familie Kanis. Al verrassing is hun dochter Aletta er ook. Ze was een jeugdvriendinnetje van Jetske. Voor Bennie en Jetske een mooi weerzien met de mensen die deel uitmaakten van hun jeugd. Hoewel ze elk jaar zelf een bezoek aan Nederland brengen is het nu toch wel heel bijzonder dat Bennie en Jetske hen nu in hun eigen omgeving en huis kunnen bezoeken. We worden meer dan hartelijk ontvangen en hebben een erg gezellige middag. Wat is dat leuk om een familie te spreken die als pioniers naar Canada zijn gegaan waar ze een prachtig melkveebedrijf en leven hebben opgebouwd en waar ze nu mogen genieten van een welverdiend pensioen. Inmiddels is het al in de avond en gaan we terug naar het hotel waar we gaan eten.

Dit was, mede door het ontzettend gezellige familiebezoek weer een heel bijzondere dag.

PS Jetske vult deze verhaaltjes aan met leuke smakelijke details. ;-) Zie reacties.

Reacties

Esther 30-07-2019 08:27 {{button-59044}}

Heel leuk reisverslag! Komen er nog foto’s? 😄 Ondertussen begint mijn werkdag... Geniet ervan!

Gerriejanne 30-07-2019 08:38 {{button-59046}}

Fotos willen haast niet opladen. Wifi is traaaaag ! Worden morgen denk ik geplaatst. Hier ist 12 uur. Bedtijd. Werkze

Aart en Jannie 30-07-2019 12:09 {{button-59061}}

Alvast goedemorgen allemaal,

Wat weer een prachtig mooi reisverslag van de afgelopen twee dagen.
Voor ons achterblijvers zo mooi om te lezen, het is net of je er dan zelf
ook even bij bent, erg leuk!

Zus ik wil je bij deze daarvoor hartelijk danken, dat je de moeite en de tijd
neemt om ons van deze informatie te voorzien.
Het moet toch elke keer maar 'even weer' gebeuren, er staat niet zomaar een
leuk stukkie op deze link, daar moet je echt wel even voor gaan zitten.

Uit eigen ervaring weet ik hoe druk je dan soms al bent tijdens de reisjes die je
af en toe maakt. Dan worden er heel wat foto's en filmpjes gemaakt.
En nu dus ook nog een reisverslag schrijven ……..
Zoals je zelf ook al zei, er moet zeker ook tijd overblijven tijdens deze mooie reis
om ook eens even gewoon simpel te genieten.

Even geen - is hier ook wifi - gedachten. Neem zeker ook alles in je op, want zoals
wij al hebben kunnen zien op een paar foto's er trekken héle mooie panorama's
aan jullie ogen voorbij. Leg dat goed vast in je geheugen!

Bijzonder om de familie in Sooke te mogen bezoeken dat geloven we gelijk.
Zulke ontmoetingen blijven altijd bijzonder, maken indruk en vergeet je van je leven
niet weer. Je krijgt er gelijk beelden van Love is in the Air (programma van Robert ten
Brink) bij voor ogen.

Morgen hebben jullie weer een - we gaan op reis - dag voor de boeg, gaan vast opnieuw
weer heel veel zien.

We hopen dat de 'little ones' (ha,ha sorry Rosan en stefan) het ook allemaal een beetje
bij kunnen benen, daar ben ik dan met Nick en Ruben weer minder bang voor, die
zijn net weer wat ouder.

Nou dit was het weer vanuit Klooster, we wensen jullie morgen weer een mooie dag
toe, geniet van het mooie Canada!

Jetske 31-07-2019 23:12 {{button-59133}}

Weg uit Vancouver. Iedereen is toe aan een rustigere, groene omgeving. De huurauto gaat vandaag goed op z'n staart getrapt worden, het is een automaat dus alle, alle knopjes worden door Bennie en Nick bevoeld. Het liefst onder het rijden natuurlijk, moeders zit op de achterbank te schreeuwen ( ik mag niet meer voorin zitten nadat ik een kutterige angsstchreeuw riep toen Bennie vol gas op een kruising afjaagde) Lekker gelukje, bij de ferry mogen we een uur eerder mee. We besluiten na een prachtige, zonnige overtocht, meteen naar het hotel in Sooke te gaan en daarna naar Egbert en Bertha. Blijkbaar is er iets niet goed gegaan met het huisnr invullen in de tomtom (ik mocht me er niet mee bemoeien) dus vrolijk rijden we drie kilometer het hotel voorbij en zien de Dallies niet seinen en toeteren. Lachend rollen we uit de auto bij een prachtig resort...

Jetske 01-08-2019 06:32 {{button-59141}}

Het bezoek aan de familie Kanis is geweldig. Ze wonen nog maar net op een soort resort met pensionado's en gelijkvloerse woningen. Direct pakken we de draad weer op, dochter Aletta is er ook. Zij verhuurt haarpas gebouwde huis als benb want haar man en zoons wonen ivm werk elders. Het huis heet "de tides" en staat in Jordan River. Dus woont ze dan bij pap en mam en het geld stroomt binnen. Als we wegrijden ligt de telefoon van Bennie nog op het dak en wil de zo opgehemelde automaat (je moet er in rijden Jetske) niet uit de parkeerstand dus hilariteit alom.Bertha en Aletta rollen bijna over het gras. We besluiten te eten in ons hotel want Bennie Dal had een menukaart gezien met iets lekkers voor 15 dollar. Eenmaal aan tafel bleek dat een voorgerecht te zijn. Je begrijpt dat onze creditcards leeglopen. We zoeken nog sponsoren! om ons de vakantie door te helpen. Nick gaat daarna het zwembad nog uittesten maar Bennie Dal heeft gezien dat ie rap uit de jacuzzi was toen er een dikke Amerikaanse bij in dook.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan