Dag 5 - Naar Ucluelet - Onderweg naar de ‘ Hole in THE Wall’

Door Dolendal - 31-07-2019 08:32

We doen vanochtend rustig aan. Ontbijten bij de Subway in het dorp Sooke. Gaan daarna nog even terug naar het hotel. We wachten nog even op Ruben die nog aan het sporten is en hebben dus nog even heerlijk tijd om te genieten in de schommelstoelen op het terras van het prachtige uitzicht. Hier hadden wij nog wel een nachtje willen blijven. Tegen 11. vertrekken wij via Victoria en Nanaimo naar onze ruststop net voor Port Alberti. We verwachten over de hele reis in totaal een uurtje of vier te doen. Tot de stop ongeveer 2,5 uur en daarna nog 1,5. Na Victoria is er nog een mooi uitkijkpunt waar we even het mooie uitzicht bewonderen. Daarna opweg naar Nanaimo. Het valt een beetje tegen hoe langzaam dit gaat. We komen een 3tal plaatsen tegen en om de 3, 5 km een stoplicht. Na Nanaimo schiet het wat beter op. Halverwege gaat het wat regen. He het zou toch jammer zijn als we in de regen zouden moeten lopen naar een mooie waterval. Dan bereiken we eindelijk ons rustpunt. Had op internet gelezen dat er tegenover Coombs Candy Shop een pad loopt naar een mooi watervalletje wat uit een gat in de wand komt. Het zou een makkelijk te begaan wandelpad zijn wat op de heen weg afdaalt en terugweg een redelijke kuitenbijter is. Het winkeltje is Heel gezellig. De eigenaar is net bezig om in een grote koperen pot popcorn te maken. Het popt af en toe flink over de pan. Hij maakt hier ook zijn eigen chocolade en ijs. Eerst maar een bakkie leut. En wat denk je, de regen houd op. We hebben weer geluk. Tijdens onze wandeling is het droog. We gaan eerst naar de achterkant van de waterval. Daar waar het water vandaan komt. Het is inderdaad een flinke afdaling met losliggende stenen en hier en daar wat nat zand. Uitkijken dat we niet uitglijden. En dan horen we het water en zien iets later een gat in een berg. WoW wat mooi is het hier. Grote bomen en drijfhout versperren het gat. Om er te komen proberen er zeven het beekje over te steken. Dit geeft hier en daar een natte schoen en veel jolijt. Het is een Dolle boel. Dan lopen we terug en dalen af om de voorkant te zien. Dit is werkelijk een idilysche plek en twee flinke wandelingen bergopwaarts zeker waard. Een verborgen pareltje. Het is niet zo bekend. Even ervoor is wel een beroemde stop waar je hele grote bomen vind. De auto’s staan in lange rijen aan de kant. Hier niet. Hier staat een enkele auto. Na de stop van dik een uur gaan we opweg naar ons eindpunt Ucluelet. Na een kwartiertje begint het te miezeren wat overgaat in regen. Het is een tocht van berg op, berg af door ongerepte bossen. Na een uur en drie kwartier bereiken we het hotel. Het ligt aan een haventje en heeft een mooi uitzicht over een baaitje. Wat was het weer een bijzonder mooie dag.

Reacties

Aart en Jannie 31-07-2019 21:58 {{button-59129}}

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn jullie alweer begonnen aan een nieuwe dag.
Vanavond gaan jullie beren spotten vanaf een boot. Hopen dat de zee niet al te ruig is.
Een boot en beren spotten ..... huhhh klopt dat wel, ja hoor dat klopt.
En nee ze zwemmen niet in de zee, maar begeven zich 's avonds naar de waterkant vertelde zus GJ mij.
Nou ik ben benieuwd, kijk maar goed uit met z'n allen 😉 je weet maar nooit ......

De foto's geven ons weer een goede indruk van al jullie belevenissen. Prachtig hotel daar in Sooke 💚💙💚
Idyllisch gelegen aan een mooie groene baai ♡♡♡ wie wil daar nou niet wat langer verblijven, maar helaas jullie moesten weer door.

Het op zoek naar The hole in the Wall uitstapje levert ook weer leuke plaatjes op.
Wat worden wij achterblijvers weer verwend op mooie foto's en op een mooie dag beschrijving.
Opnieuw dankjewel hiervoor!

Canada is een prachtig land dat krijgen we te horen van beide Dal dames 😊😍

Blijf genieten van al het moois.
Wij kijken en lezen gezellig met jullie mee 📷🙋👍

Tot het volgende verslag!

Janny 31-07-2019 23:37 {{button-59135}}

Hi
Echt weer een heel mooi stukje van jullie prachtige reis !🌄

Jetske 01-08-2019 18:55 {{button-59171}}

Nb. Om bij het "Hole in the wall" te komen stoppen we bij een popcorn/snoep/ijs winkeltje. Natuurlijk kopen we wat lekkers. Dan steken we de Highway over, rennen! en bereiken we na een fikse afdaling de achterkant van de waterval. Het zal voor de mensen aan de goede kant een gek gezicht zijn: zeven hoofden te klauteren in de waterval. Maar niemand durft echt het steile wandje af, lees natte voeten of nat pak dus kiezen we het hazepad en gaan terug voor de goede afslag. Ruben trekt nog een grote tak dwars over het pad (sportman he) zodat de achteraanlopers de limbo kunnen doen, wat nogal lastig is na al die chocola😋 Terug in de auto is Bennie Dol zijn fototoestel kwijt. Gelukkig hebben we de foto's nog van huisfotograaf Gerriejanne. Na de prachtige waterval op weg naar Ucluelet. Het hotel is in mooie boothuisstijl, veel hout. We gaan uit eten bij het enige restaurant dat na 20 uur nog open is(?!) en stuiten dan op een wachtrij. We moeten onze naam op de lijst zetten en het gaat ongeveer een uur duren! Wat een tegenvaller, Nick en Bennie Dol moeten bijna flauwvallen van de honger....De heren beramen direct een plan om hier een restaurant en bar te beginnen: big business, lees dollartekens. Gerriejanne en ik in de bediening...Gelukkig is ons hotel dichtbij dus melden we ons na een uurtje. En het was het wachten waard, heerlijk eten. Bennie Dol wil nog blijven plakken, de eigenaar is intussen aangeschoven en spuwt sterke verhalen in snel Engels, wij willen hem peren, blijf gerust plakken met je nieuwe vriend,Bennie🍺maar zo'n dorst had ie toch weer niet. Lekker naar bed

Jetske 01-08-2019 19:06 {{button-59172}}

Nb. De volgende ochtend vindt Bennie het fototoestel terug na de gebruikelijke knopjes en -vakjesronde in de fantastische, awesome automaat.We gaan op zoek naar een Breakfasttentje, er schijnt er hier een te zijn waar je ook kan zitten ipv to go. De receptioniste waarschuwt voor een wachtrij...De Bennie's besluiten ook een Subway in Ucluelet te beginnen..Eigenlijk waanzin in zo'n toeristisch dorp, men kan er zoveel meer uithalen. Maar eerst naar de supermarkt, de coop, zo groot en veel keus en we besluiten daar broodjes/beleg/drinken te halen en in onze kamers met balkon op te eten. De plastic messen van de Action(wat muj doar now weer mee) komen mooi van pas. Het brood is heerlijk. Buikjes dik, alle Bennies plat, Ruben en Nick ook een dutje. Tijd zat om te chillen, we worden om 17 u in Tofino verwacht voot de boottocht met berenspotten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan