Vrijdag 19 juli van Dawson naar Tok

Door Goud - 19-07-2019 18:33

Goedemorgen, na het ontbijt getankt en nog even naar het visitors centre gereden voor de laatste update van de whatsapp. Nu op weg naar Alaska, we gaan zo eerst met de ferry over de rivier heen . Deze ferry vaart 24 uur per dag , het hele jaar door en dan naar de top of the world Highway. De ferry is een avontuur op zich, eerst een paar auto’s toen mochten wij en daarna de rest. Uitstappen mocht niet en aan de overkant hetzelfde recept.

De top of the world highway is een gravelweg van ca 200 km tuusen Dawson (Yukon)  en Chicken (Alaska) met ergens in het midden een grensovergang. De weg is waanzinnig gaaf, grote stofwolken acher ons en de ford motor moet er flink aan trekken , aan de Canadese kant vallen de putten en gaten nog wel mee maar aan de Amerikaanse kant is het echt opletten. Bij de grensovergang werden we vriendelijk ondervraagd wat we allemaal bij ons hadden , wapens, sigaretten , drugs, drank maar uiteindelijk viel het reuze mee en mochten we door nadat we ons visum betaald hadden.

in Alaska was de eerste 3 km verhard met mooi asfalt, top dachten wij maar dat bleek helaas de overige 100 km niet zo te zijn. Onderweg begon het een beetje te regenen. In Chicken even gestopt, dit is een heel klein plaatsje met vier huizen en een pompstation en leuke borden.

Vandaar uit verder gereden richting Tok over de Taylor Highway. even gestopt in Tok om te tanken en nog wat boodschappen te doen en een camping gezocht aan de meertje.

Circa 25 plekken , lekker rustig , na het avondeten nog lang buiten gezeten en toen naar bed.

 

Reacties

Anne pol 23-07-2019 08:42 {{button-58620}}

Goedemorgen
Ik begrijp uit het bericht dat het nu al een heel avontuur is.lijk mij geweldig met de boot over de rivier en dan zo twee honderd kilometer over een onverharde weg.
Maak er mooie foto van.
En tot het volgende verslag.
O ja hier tropische temperaturen 36 tot 38 graden.

Set 23-07-2019 23:34 {{button-58664}}

Wat heerlijk om te lezen!! Groetjes uit een zonovergoten Dordrecht!!! Xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan