Zondag 21 juli van North Pole naar Healy

Door Goud - A couple of years ago

Vandaag zijn we eerst richting  Fairbanks gereden om te tanken en boodschappen te doen. Na North Pole zijn we een Air Force basis tegengekomen waar we langs straaljagers en andere transportvliegtuigen van het leger reden . We mochten niet stoppen en fotograferen. Vanaf hier wordt de weg naar Fairbanks een tweebaansweg. 

In Fairbanks boodschappen gedaan en getankt bij de safeway, een van de supermarkt ketens in Amerika. Daarna zij we naar de universiteit van Alaska gereden die een onderzoekscentrum hebben waar ze Muskusossen , Cariboe’s en rendieren bestuderen. We weten nu dat muskusossen langzame dieren zijn en veel ouder worden dan cariboe’s en rendieren en dat ze verwant zijn met geiten. Na een interessante rondleiding wilden we een pizza gaan eten.

Wout bestelde een pizza meat en As een pizza kaas ,afgerekend maar toen bleek dat ze de pizza’s alleen klaar maakten en dat je ze thuis moest afbakken, uiteindelijk ons geld teruggekregen en bij de Taco Bell gaan eten.

Daarna verder gereden naar Nenana ( camping vonden we niet leuk) , Anderson ( camping konden we niet vinden ) naar Healy. Daar was een camping naast de 49 state Brewery, waar ook een replica van de bus van Chris staat. Chris is de man van het boek into the wild en die overleden is in het denalipark. Voor het eerst een camping met water en stroom, We hebben gelijk de was gedaan en onze spullen opgeladen.

Daarna naar de Brewery, heerlijk gegeten ( heilbot en cheesesteak) en bier gedronken. Nog lang buiten gezeten, blijft leuk als het niet donker wordt. Op de camping zou Wifi moeten zijn maar alleen bij As werkte een beetje en hebben we weer contact gehad met het thuisfront.

 

Reacties

Set A couple of years ago

Hebben jullie geen oventje dan?? Wat een mop!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!