Woensdag 24 juli denalipark

Door Goud - 25-07-2019 07:30

Hallo allemaal,  vandaag rustig aan gedaan , weer is goed, graad of 20 gelukkig niet zo warm als bij jullie. Om een uur of  12 een trail van ca 6 km gedaan naar de sledehonden kennel. Daar hebben we een rondleiding gehad en een demonstratie van de honden , nu natuurlijk niet met een slee maar een grote skelter. De honden leken een beetje op een kruising tussen een herder en een wolf, superzachte vacht en allemaal verschillende kleuren . Je merkte hoe graag ze wilden werken toen er een paar aan de skelter avstgemaakt werden , de hele kennel begon te blaffen van opwinding. 

De honden blijven er ook in de wintermaanden en leggen dan ca 1400 mijl af, ze worden ingezet op het park te inspecteren maar ook om bijv. materiaal weg te brengen. daarna weer op ons gemak terug gegaan , eerste stuk nu met de bus en het laatste stuk weer door het bos.

De honden blijven tot hun 9e jaar in Denali daarna wordt er een goed huis voor hun gezocht. Ondanks dat  ze al die jaren een zeer actief leven hebben gehad blijven ze dat ook na hun “ pensioen’ ,  dat betekend voor de nieuwe eigenaren ook veel aandacht en beweging.

Morgen gaan we verder op pad richting of voorbij Anchorage. As zaterdag hebben we in Homer de vlucht naar Katmai en dat is hiervan daan nog ca 750 km.

Reacties

Anne pol 25-07-2019 13:44

Lijkt mij geweldig zo met die honden rennen door het landschap.
Jullie nog een reis van 750 kilometer te goed doe voorzichtig.
Bij ons nu Donderdag net terug van Texel.
caravan klaar maken voor morgen en dan richting de Vendee .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan