Vrijdag 26 juli van Bird Creek naar Homer

Door Goud - 27-07-2019 07:17

Vanmorgen vroeg wakker, lekker in de carvan gedoucht en ontbeten. Op de campingground staan wc’s waar je je behoefte doet in een sceptic tank, er komt geen water aan te pas. Tot nu toe zag je alleen een heel diep gat onder de wc-pot maar deze waren echt al flink vol. Zag er smerig uit.as is blij met haar eigen wc’tje.

Daarna op pad eerst naar Portage, een klein plaatsje van waar uit je door een tunnel naar Whittier kan. Homer ligt op een schiereiland en hier bij Portage zit het vast aan het vaste land. Portage is omring door 7 gletsjers die in het voorjaar stukken ijs verliezen die drijven in een meer . Nu was er geen ijs meer te zien maar wel heel indrukwekkend.

De route naar Homer via Cooper Landing, Soldotna en Anchor point is geweldig. Vooral bij cooper landing staan veel mensen te vissen in de rivier. Alle winkels hebben iets met vessen of de jacht.

In Soldotna zijn we in zo’n jacht winkel geweest, alles om te vliegvissen , haken , veertjes , lijnen teveel om op te noemen , waadpakken , rubberboten waar je uit kan vissen hebben ze daar , een andere afdeling gaat over bogen en nog een over wapens , revolvers, geweren en munitie.

Ook de mensen die hier rond lopen zien eruit of ze de hele dag al aan het vissen zijn , gewoon met je waadpak aan een big mac bestellen.

We rijden langs de kustweg en komen steeds dichter bij Homer. Homer is de thuisbasis van de series deadliest catch en de alaska de last frontier. We hebben hier een rv camping gereserveerd.

Eerst maar naar het bureau waar we onze vliegtocht geboekt hebben . Sandy, onze piloot? , vertelde ons dat er morgen ook regen voorspelt is en dat ze ipv 7 uur nu om half 12 weg willen gaan maar dat we contact houden. Spannend.

Inmiddesl is het droog en rijden we naar Homer spit. Dit is een soort pier met een haven , winkeltjes en visafslag. Wat is het hier leuk zeg , de vangst wordt schonngemaakt en gefileerd, heilbot , zalm en rotsvissen. Kilo’s tegelijk verdwijnen er achter in die pick ups. Vooral de zalm , sockeye is super rrod als deze gefileerd wordt.

We zijn ook nog in een kroeg gweest waar iedreen iets schrijft op een dollar biljet en dat aan de muur ophangt. Suerdruk van toersiten en locals maar wel gezellig.Daarna naar de camping. Wel een RV camping mat water , riolering en elektriciteit en WIFi. De prijs is daar ook wel naar maar ja.Ocean rv park. Camper neergezet , uitzicht op de baai en lekker vis gegeten hier.

 

 

 

 

Reacties

Anne pol 28-07-2019 09:41

Wat een geweldige ervaring moet het zijn al ik dit verhaal leest.
Heel indrukwekkend wat je allemaal schrijft.
Het lijkt mij haast onwerkelijk maar geweldig.
Ben zo benieuwd naar alle foto's en filmpjes.
Ga zo door dan lijkt het net of we er bij zijn.
En nu naar het volgende avontuur.

( Wij zijn nu in de Vendée en alles goed )
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan