Maandag 29 jul en dinsdag 30 juli van Homer naar Cooper Landing en daarna naar Seward

Door Goud - 31-07-2019 20:12

Maandag vanuit Homer richting Seward vertrokken, een kleine 300 km die we in twee dagen willen doen. Eerste stuk rijden we langs de kust omhoog, dit is de zelfde weg die we vorige week gereden hebben , alleen nu schijnt de zon en dan ziet alles er toch veel mooier uit.

In Ninilchik een Russisch kerkje bezocht dat As op de heenweg al gespot had. In deze streek wonen ook veel mensen die een Russische achtergrond hebben . De begraafplaats is oud en helemaal overwoekerd door onkruid. op de graven zie je dat deze mensen niet heel oud geworden zijn. Is toch bizar 3/ 4 maanden is het weer goed maar daarna moet het hier bar en boos zijn.

Daarna boodschappen gedaan in Soldotna en getankt. Koffie drinken doen we nu onderweg op de vele mooie plekken die er zijn. Lekker met een blue berry muffin.

Cooper landing is the place to be voor sportvissers die hier op zalmen vissen . Wout wilde graag op de campground Russian River staan, aan de rivier om naar die vissers te kijken en misschien een beer te spotten ,

Er stond echt een rij om de camping op te komen zodat we nog maar een stukje verder gereden zijn en daar een campground gevonden hebben Cooper South Creek. Mooi plekje in het groen , in de avond de barbeque aan, hamburgers en zalm erop . Top.

Dinsdag hebben we het laatstje stukje naar Seward gereden , je komt dan langs de Moose pass. We hebben onderweg al een paar campgrounds gezien om daar na Seward te gaan staan. Voor Seward zijn we naar de  glacier en de Harding icefields trails gegaan. wat een moi uitzicht op gletsjers, we konden dichtbij parkeren en na een trail van een paar km kwamen we aan bij de voet van de gletsjer. Gaaf , aan de onderkant spuit het smeltwater eruit en begint de river .

Sommige stukken van de trail waren afgesloten omdat hier een moeder beer met twee cubbs gezien was. Rangers hielden de boel in de gaten. Daarna naar Seward gereden waar we een plekje op de waterfront campground gevonden hebben . Uitzicht op zee en de bergen op de achtergrond. Seward is een klein dorpje dat opleeft in de zomer en als er een cruiseschip binnenloopt.

Leuk om hier doorheen te slenteren en van de zon en het uitzicht te genieten.E een zeeleeuw gezien. Op 4 juli is hier de mount marathon race , een race trail naar de top van de mount marathon en weer terug. 

In de avond gegeten downtown bij de seward Brewing Company en onder genot van een lokale IPA en een rockfish RED lekker gegeten , Eerst hot wings die echt hot waren en daarna fish en chips. Super goed en lekker. Na een potje kaarten naar bed , morgen hebben we de cruise ben benieuwd of we wildlife zien.

Komen er woensdag achter dat we wifi hebben.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan