Zaterdag 3 augustus valdez

Door Goud - 04-08-2019 06:10

Vanmorgen waren we vroeg wakker, lekker gedoucht hier en toen kwamen we er achter dat het 7 uur was ipv 8 uur. 

We vonden het al zo stil, het zonnetje scheen al en heerlijk ontbeten met zicht op de baai en de bergen om ons heen . Die bergen hier zijn spectaculair, Valdez zelf stelt niet zo veel voor , we denken dat Alphen groter is, maar het uitzicht om ons heen is geweldig. 

We zijn door Valdez heen gelopen, over de markt geweest en het programma voor de gold rush bekeken , de eerste muzikant zat al te spelen. Daarna naar de overkant van de baai gereden naar de fish Hatchery, dit is een nagemaakte stroomversnelling waar de zalmen in kunnen zwemmen , de  mensen hier zorgen dat het kuit en de hom dan “ gemelkt worden”  en dan worden de bevruchte eitjes weer uitgezet. mooie attractie , al die zalmen liggen te spartelen en doen hun best om over de stroomversnelling heen te komen. De zeemeeuwen en een zeeleeuw ( door As gespot) vonden het geweldig zoveel eten die je zo naar binnen kan schuiven. Op borden staat dat de beren dit ook geweldig vinden maar die waren er vandaag niet.

Supertof om dit te zien , Wout heeft met zijn gopro geprobeerd om onder water te filmen , het resultaat zien jullie wel als we thuis zijn.

Daarna weer terug gereden naar Valdez en weer getankt , ja die ouwe ford lust wel een paar litertjes en zoveel pompen zijn er niet.

In de middag weer naar de markt gegaan en uiteindelijk beland op het terras van de “ fat mermaid” na een paar IPA’ s hier ook maar gegeten, lekker hoor friet met zalm en friet met rock fish ( voor as).

Nu zitten we lekker in de avondzon te genieten. Komende dagen zullen we wel geen WIFI hebben , gaan morgen ricting Tok, daarna canadese grens en dan richting Haines waar we donderdag de ferry moeten hebben naar Skagway. we hebben een paar mooie campgrounds uitgezocht en hopen dat ze plek hebben.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan