Dinsdag 6 augustus van Destruction Bay naar Haines

Door Goud - A couple of years ago

Vandaag verder op pad naar Haines, we rijden door de Yukon , een stukje BC zo Alaska in . Onderweg genoten van de mooie vergezichten en onderweg gestopt bij een campground aan de Falls schitterende campground aan een waterval maar omdat het nog vroeg was zijn we doorgereden . Een van de weingie watervallen die we naast die bij Valdez gezien hebben. Ook hier is het stil , bijna geen mensen , geen verkeer en geen benzinepompen of andere winkels , wow dat dit nog bestaat. In drie dagen bijna 1200 km gereden en het aantal auto’s die we tegenkwamen waren op een hand te tellen.

Alaska weer in en weer de grens over, deze keer moesten we meer vragen beantwoorden. Laatste stuk naar Haines is geweldig, oprijden langs de Chilkut rivier waar een populatie van ca 250 bald eagles leven. Wel goed gekeken maar nog niets gezien. Nu is de tijd weer een uur terug, Alaska is een andere tijdzone dus ja daar zijn ze consequent in.

In Haines gelijk naar de campground toe gereden , door het stadje gereden waar we gezien hebben waar we onze tanks kunnen dumpen, boodschappen kunnen aanvullen en wifi hebben . De campground ligt aan de oever van de rivier waar heel veel mensen op zalmen aan het vissen zijn. We zien ze uit het water springen. Wel een ontzettend slechte toegangsweg.

na het eten , gekaart en toen naar bed.

Reacties

Set A couple of years ago

Leuk weer om de berichtjes te kunnen lezen! 🤩
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!