Dinsdag 6 augustus van Destruction Bay naar Haines

Door Goud - 07-08-2019 23:51

Vandaag verder op pad naar Haines, we rijden door de Yukon , een stukje BC zo Alaska in . Onderweg genoten van de mooie vergezichten en onderweg gestopt bij een campground aan de Falls schitterende campground aan een waterval maar omdat het nog vroeg was zijn we doorgereden . Een van de weingie watervallen die we naast die bij Valdez gezien hebben. Ook hier is het stil , bijna geen mensen , geen verkeer en geen benzinepompen of andere winkels , wow dat dit nog bestaat. In drie dagen bijna 1200 km gereden en het aantal auto’s die we tegenkwamen waren op een hand te tellen.

Alaska weer in en weer de grens over, deze keer moesten we meer vragen beantwoorden. Laatste stuk naar Haines is geweldig, oprijden langs de Chilkut rivier waar een populatie van ca 250 bald eagles leven. Wel goed gekeken maar nog niets gezien. Nu is de tijd weer een uur terug, Alaska is een andere tijdzone dus ja daar zijn ze consequent in.

In Haines gelijk naar de campground toe gereden , door het stadje gereden waar we gezien hebben waar we onze tanks kunnen dumpen, boodschappen kunnen aanvullen en wifi hebben . De campground ligt aan de oever van de rivier waar heel veel mensen op zalmen aan het vissen zijn. We zien ze uit het water springen. Wel een ontzettend slechte toegangsweg.

na het eten , gekaart en toen naar bed.

Reacties

Set 07-08-2019 23:54

Leuk weer om de berichtjes te kunnen lezen! 🤩
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan