Donderdag 8 augustus van Haines via Skagway naar Carcross

Door Goud - 10-08-2019 06:40

Gisteren nog naar de Brewery van Haines geweest, lekkere lokale biertjes die we ook nog mee konden nemen in een halve gallon fles. Goed voor een leuke avond. Was een een biertje van 9,5 % die we opgemaakt hebben bij het vuur.

’s morgens rustig aan , moesten pas om half twaalf bij de ferry zijn. Iets eerder weggegaan misschien zien we wel een beer bij laag tij maar helaas.Wel een bald eagle gezien vanaf de ferry die net een zalm gevangen had.

weer is geweldig, gisteren bijna 30 graden en nu een graad of 25. Om de ferry op te komen was nog een heel gedoe, je moet er namelijk uit dezelfde ingang ook weer uit. Wij waren een van de laatste maar uiteindelijk stonden we geparkeerd.

daarna een uurtje varen naar Skagway, mooi zo in een fjord varen. In Skagway lagen drie cruiseschepen aan wal. Een was de Noordam uit Rotterdam , toevallig he.

Skagway was vroeger de plek waar de zoektocht naar goud begon. Eerst lopend en met paard en wagen en later met de trein, dit stadje is nu helemaal ingericht en opgeknapt in de oude vorm , met een ouderwetse saloon , de red onion bar, en allerlei andere winkeltjes. De trottoirs zijn van hout gemaakt en alle gevels zijn gerestaureerd.  Leuk om door heen te lopen. Ook hier heeft het toerisme ( door de cruiseschepen) een belangrijke stempel gedrukt.

Je kan nu nog vanuit Skagway met een stoomtreintje naar Carcross via de White pass, of lopend de chilkoot trail doen. Je moet je hiervoor aanmelden en een beperkt aantal mensen mogen dan deze mooie trail van zo’n 60 km over en door de bergen lopen.

met de auto is de Whitepass goed te doen, weer de douane gepasseerd en we zijn weer in Yukon en gelijk weer een uur verder. Toen op ons gemak naar een campground in de bergen aan een meer gereden (Conrad aan het Emeraldlake) 14 dollar en gratis hout wat wil je nog meer.

morgen richting Whitehorse.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan