Vrijdag 9 augustus van Carcross naar Whitehorse

Door Goud - 10-08-2019 16:47

Weer met een zonnetje wakker geworden , wat hebben wij geboft met het weer hier. Vandaag rustig aan , camper al een beetje inlever klaar maken , Wout van buiten en As van binnen, en daarna richting Whitehorse. Ons plan was naar een campground te gaan in de buurt van Whitehorse en dan zaterdagochtend de tanken in Whitehorse te legen. 

Eerst kwamen we door Carcross, hier stopt het stoomtreintje uit Skagway. Ook dit plaatsje was net als Skagway schitterend gerestaureerd en nagebouwd, vooral de “ winkel van Sinkel “ was grappig allerlei dingetjes kon je hier kopen . Vlabij Carcross rij je door een woestijnachtig gebied met zand overgebleven uit de ijstijd. Raar hoor om hier zand te zien na al die bergen , kiezels en rotsen. Vlak na Carcross stond er een bord langs de weg met baby Husky puppies, nog even wezen kijken ,waren niet alleen husky’s maar een piepklein dorpje waar een museum was, leuk over de mounties, de Canadese politie, en de dieren die we tegengekomen zijn maar dan opgezet. We hebben wel erg veel gezien deze vakantie missen alleen nog een lynx, ...en bizons. Verder was er nog een winkel waar je van alles kon kopen en een kinderboerderij. As nog even een babyhondje geaaid, (bij  elke hond die we tegen kwamen  dachten we aan onze Gijs, nog  een paar dagen) daarna op ons gemak naar de laatste camping. Helaas deze campground was vol, op naar nummer twee op de lijst Caribou Rv park , gelukkig hier nog wel plaats en we staan gewoon in het bos. 

Dit maakt het voor morgen weer wat makkelijker , dumpen kunnen we hier en we hebben weer WIFI ( alleen slecht, ook dit verhaal drie keer geschreven). De campingeigenaar hoorde dat we uit Holland kwamen, hij had 20 jaar in Luxemburg gewerkt. Ook in de avond het plan veranderd , in plaats van de laatste voorraad op te eten zijn we in een restaurant op loopafstand gaan eten.

Lekker en morgen nog 10 km naar Whitehorse.

Plan is om voor 10 uur de camper in te leveren , daarna naar het hotel en in de middag en avond Whitehorse te bekijken  en online in te checken voor zondag , om 6 uur in de ochtend vliegen we naar Vancouver, daarna naar Toronto en we hopen om 10 uur in de ochtend maandag in Amsterdam aan te komen. 

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan