Maandag 22 juli 2019 Jasper

Door Zuidinga - 24-07-2019 01:43

Vandaag vroeg vertrokken naar Jasper Sky Train. Met een gondel van 1258 meter naar een hoogte van circa 2200 meter voor een schitterend uitzicht over Jasper en omgeving. Tevens hadden wij in dit arrangement een ontbijt geboekt boven op de berg. Tip: indien je voor 10.00 uur omhoog gaat kun je een gratis ontbijt bijboeken. Tijdens een heerlijk Canadees ontbijt genoten van een prachtig uitzicht. Vervolgens nog een wandeling gemaakt naar de top van mount Whistler. Wederom prachtige vergezichten met o.a. Marmot Bassin (een prachtige skihelling) en Mt. Robson (de hoogste berg in de Rocky Mountains).

 

Na de lunch vertrokken naar Valley of the five lakes, een wandeling van 5-10km afhankelijk van de gekozen route. Wat een schitterende tocht langs de verschillende lakes.

Alvorens terug te gaan naar de campground Wabasso, hebben wij nog Jasper bezocht. Een mooi dorp met leuke shops en mooie uitzichten op de bergen. 

Op het programma hadden wij nog staan een bezoek te brengen aan Marmot Basin en Mnt. Edith Cavell. Marmot Basin was gesloten en Mnt. Edith Cavell konden wij niet op omdat onze camper langer was dan toegestaan. Indien je voertuig te lang is kun je deze onderaan de bergen parkeren en is het gebruikelijk dat je andere bezoekers van de berg mee kunt liften. Dit was voor ons niet mogelijk gezien het late tijdstip.

Reacties

Peter en Cécile 25-07-2019 10:30 {{button-58760}}

Wow! Wat een prachtige reis maken jullie toch! We genieten volop mee. Liefs!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan