Schone lucht(wegen)

Door Familie de Jong - 30-07-2019 23:03

Maandag - 29 juli 2019

Stijn werd vanmorgen niet helemaal fit wakker, dus we deden lekker rustig aan. In de loop van de ochtend gingen we richting Whistler om met een gondola richting de toppen van de bergen te gaan. We hebben eerst naar campings gekeken, maar alles was nog vol. Dus we besloten ok nog een nachtje op de parkeerplek te staan. We hadden er namelijk een wc en we hadden zelf een douche. In het dorpje aangekomen was het erg druk met bikers die de berg met hun mountainbike af kwamen racen. Na even te hebben gekeken zijn we met gondola naar boven gegaan. Brrrrrrr. Het was er een stuk kouder en dat moest ook wel, want er lag veel ijs en sneeuw.  Whistler schijnt een van de mooiste skigebieden te zijn en dat konden we wel beamen. We hebben genoten van het prachtige uitzicht over het dal, de andere besneeuwde bergtoppen, de groene bossen en de mooie bloemen. We hebben een stuk gewandeld en zijn over een peak to peak bridge gegaan die ons naar nog meer mooie plekjes bracht. We moesten niet te veel naar beneden kijken, want het was én hoog én de brug bewoog nogal. Papa had het wel leuk gevonden als de brug 45 graden heen en weer zwierde aan een kabel... Onderweg zijn we weer veel bikers tegen gekomen die met behoorlijk wat snelheid over de rotsen de berg af gingen. Zij liever dan ik.    

Nadat we uitgewandeld waren, gingen we met de gondola weer terug naar het dal. Wat een bruisend en mooi opgezet dorpje was het. Allemaal mooie winkels, koffietentjes, barretjes en restaurantjes. In de winter moet dat wel echt classy après skiën zijn. Verder waren er allemaal kleine aangelegde beekjes en vijvers en ook hier stonden weer prachtige bloembakken. 

Na een tijdje te hebben rondgelopen, zijn we naar een Spa geweest die ik als tip had gekregen van een vriendinnetje. Één woord is er om dat te omschrijven: een paradijsje! De Spa lag in de bossen en in de bergen, waardoor er prachtige uitzichten waren. Ook kwamen ons heerlijke geuren van naaldbomen en sauna’s tegemoet en hoorden we ontspannen geluiden van vogels en de wind door de bomen. De Spa zelf was ook enorm mooi aangelegd. Allereerst waren er allemaal verschillende terrassen op verschillende hoogtes, waardoor je overal weer andere uitzichten had. Overal waren mooie bloemen, planten, beekjes en watervalletjes aangelegd. Er waren verschillende warmwaterbaden en sauna’s. De daken van de sauna’s waren bedekt met grassen, mossen en bloemen. Het was een paradijsje. Aangezien we daar geen natuurlijk geen foto’s konden maken hierbij de naam van de Spa: Scandinavian Spa Whistler. Een aanrader om even op te zoeken.

Na de Spa moesten we nog even een hapje eten. Van datzelfde vriendinnetje kregen we ook als tip om ergens houtoven pizza’s te eten. En dat hebben we gedaan (bij pizza Antico). Een pizzeria met twee grote houtgestookte ovens en een mooie inrichting. En de pizza’s die waren overheerlijk! Helemaal zen en voldaan gingen we weer richting dezelfde parkeerplek (nog steeds geen campings beschikbaar) om als roosjes te gaan slapen.

Reacties

Oom Bindert 31-07-2019 15:34 {{button-59112}}

Gewoon een beetje jaloers op jullie als ik zo naar de prachtige foto’s kijk. Maar blijf gewoon genieten.

Annefloor 31-07-2019 19:13 {{button-59120}}

Wat heerlijk die spa en wat een geweldige foto's! 😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan