Veranderende natuur

Door Familie de Jong - 31-07-2019 23:08

Dinsdag - 30 juli 2019

Vandaag rijden we alweer een week rond in de camper. Vanmorgen vertrokken we verder richting de Rocky Mountains. We zouden eerst naar Kamloops gaan om even een blik te werpen (schijnt niet de mooiste stad te zijn) en vervolgens richting Salmon Arm gaan. Hiervoor volgden we de route die we van Nick (de man op de boot) hadden gekregen. Het was een langere route kronkelend door de bergen waar we veel moois zouden gaan zien. 

Dat we meer in de Rocky Mountains kwamen hadden we al snel door, want hoe verder we kwamen hoe ”ruiger” en  groener de natuur werd door het toenemende aantal naaldbomen, omgevallen bomen, beken, rotsen, keien en grovere bergen. Er stonden typische Canadese Barns. Dichter bij Kamloops werd het juist weer meer dor door de verdroogde heuvelige grasvlaktes. Op de een of andere manier kregen we het gevoel dat we in Texas waren. Het liefste zouden we de hele tijd wel foto’s willen maken, maar rijdend in de camper worden ze er niet mooier op. Dus we absorberen al het moois in ons geheugen en maken af en toe leuke timelaps filmpjes.  

In Kamloops aangekomen werden we niet heel erg warm (wel van de temperatuur overigens). Het was niet een hele bijzondere stad en had wel iets prairie-achtiges. Dit kwam ook overeen met de dorre natuur die we op de weg er naar toe tegenkwamen. Het schijnt de warmste stad in Canada te zijn. In de stad zijn we met een Subway broodje in de hand door de mainstreet richting het park en het meer gelopen om onze benen te strekken. Snel gingen we maar weer verder met de camper richting Salmon Arm. 

Onderweg naar Salmon Arm werd de natuur veel frisser en groener. Na zeven uur te hebben gereden naderden we Shuswap Lake en zagen we Salmon Arm in de verte. We zijn langs de rand van het meer richting Provincial Herald Park gereden waar we een gelukje hadden bij een prachtige camping. De camping bevond zich in het Provincial Herald Park en dus in het bos en aan het meer. Ook waren er watervallen waar we vanaf de camping naar toe konden. We kregen een prachtig plekje tussen de naaldbomen toegewezen met een vuurkorf (en dat was gunstig voor onze overvolle diepvries met zalm).  

Voor het avondeten kon papa zich even uitleven. De vuurkorf alleen al was helemaal zijn ding. Daarna de zalm roken en roosteren en daar was papa helemaal in zijn element. Zalm in aluminiumfolie met citroen en wat groenten. Het was verrukkelijk. Papa was tijdens het eten een half uur niet aanspreekbaar. Na het eten gingen Stijn en ik even naar het meer. Lekker klieren met steentjes, keien, dansjes en de slowmotion en timelaps functie op de telefoon. De tranen rolden over onze wangen. Toen weer terug naar de camper waar papa lekker voor de vuurkorf zat. We hadden het goede idee om popcorn in de vuurkorf klaar te maken, maar helaas mislukte dat. Dan maar bij de vuurkorf zitten en sterren kijken met wat andere lekkernijen.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan