Wildlife en thuiskomen

Door Familie de Jong - 03-08-2019 22:37

Vrijdag - 2 augustus 2019

Afgelopen nacht hebben we allemaal niet zo lekker geslapen. Dit kwam door onze iets te volle buikjes en omdat we het koud hadden. Wat bleek. De deur heeft de hele nacht open gestaan... Hoe dan? Geen flauw idee. We stonden in een natuurpark met allemaal wilde dieren die niet allemaal even mensvriendelijk zijn. Dus een gelukje dat er niks is gebeurd. Tijdens het wakker liggen hebben we alle drie naar de rijdende treinen door de bergen geluisterd. Het geluid van de wagonnetjes en de fluit (die ze regelmatig af laten gaan in verband met beren) galmde door de bergen. Het was een prachtig geluid om naar te luisteren. 

‘s Ochtends wilden we naar Moraine Lake om even te wandelen. Het eerste wat ons opviel (en ons gisteren ook al was opgevallen) was dat het veel toeristischer is geworden. Langzaam rijdende auto’s, file en volle parkeerplaatsen hadden we acht jaar geleden nog nooit gezien. Het was zelfs zo druk dat we nergens mochten parkeren en dus ook niet naar het meer konden. Dus zijn we door gereden naar Banff en dat deden we niet over de Highway, maar een langzamer rijdende weg (1A) dwars door het bos waar normaliter heel veel wilde dieren zouden lopen.  Onderweg waren de bermen bezaaid met veel kleurrijke bloemen en werden de bossen afgewisseld met valleien met struiken, grassen en bloemen.  Onderweg kwamen we weer een zwarte beer tegen die lekker in de berm zat en even een show op voerde door een paar meter voor onze camper huppelend de weg over te steken. Helaas zijn we verder geen andere dieren tegen gekomen. Acht jaar geleden kwamen we op diezelfde weg elk’s, goat’s, elanden en beren tegen. Anderen hadden deze ochtend zelfs grizzly beren gezien. Helaas pindakaas. 

In Banff zijn we door het stadje gelopen en hebben de sfeer opgesnoven. Een prachtig (vrij toeristisch) stadje met allemaal leuke winkeltjes. Één van die winkeltjes was “the Christmas store” en dat was één van mama haar favoriete winkeltjes. Natuurlijk gingen we daar even naar binnen. Prachtige kerstspullen voor in de boom en voor kerststalletjes. Papa en ik hebben beide een houten engeltje gekocht waarvan mama de serie onwijs mooi vond en het liefst de hele kerststal daarvan wilde hebben. Papa kocht de “angel of hope” en ik de “loving angel”. Daarnaast kochten we nog iets waarmee we een bijzondere associatie met mama hebben, namelijk een roodborstje voor in de boom. 

Na Banff helemaal te hebben gezien, zijn we weer een stukje terug gereden naar de oude Highway 1A om hopelijk nog wat meer dieren te spotten. En ja hoor. Meteen aan het begin kwamen we een geitenbokje tegen (beeld papa’s stem zelf maar in). Voor degenen die papa’s taal nog niet zo goed kennen; het ging om een steenbok. Daarna zagen we nog een zwarte en een bruine beer (nummers vier en vijf inmiddels). Mission accomplished. 

Nadat we een stukje van route 1A hadden gereden, vervolgden we onze weg naar Calgary waar we morgen ochtend de camper moeten inleveren. Of eigenlijk beter gezegd; waar het eerste deel van onze familie woont. Calgary inrijdend kwamen we enorm grote paleizen met enorme stukken grond tegen. In die huizen zou je elkaar een week niet tegen komen. Hoewel de gemiddelde huizen in Canada al vrij groot zijn, waren deze echt huge. 

Jaaaaa, allemaal herkenbare straten en huizen. Daar waren we dan, nummer 92. Knuffels en tranen. Het voelde als thuiskomen. We hebben een hele avond bijgekletst, heerlijk gegeten en natuurlijk heel veel ijs gegeten. Het kopen van ijs in tien liter tonnen is daar zeer normaal en al helemaal in de familie De Jong. Het staat daar dan ook elke dag op het menu (of het liefst thee keer per dag). We aten het vandaag bij een cheesecake en in onze affogato (koffie met roomijs)! Het voelde/voelt alsof we Mark, Heidi, Karsten, Katelyn en Nathan wekelijks of zelfs dagelijks zien. It’s good to be back! 

Reacties

H. Yo 03-08-2019 22:52 {{button-59289}}

Say hi to the family from me!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan