Competitief

Door Familie de Jong - 04-08-2019 15:40

Zaterdag - 3 augustus 2019

Vanmorgen werden we in een ander bed wakker. Papa en Stijn sliepen in een super deluxe bed van Mark en Heidi en ik sliep bij Kate. Heidi heeft een eigen bloemenwinkel en ze moest vanmorgen redelijk vroeg op om bloemstukken te maken en af te leveren bij een bruiloft. Kate moest wat later de winkel openen. Stijn en ik konden lekker uitslapen en papa en Mark brachten de camper terug. We hadden in anderhalve week tijd 2100 km gereden!   

Nadat Mark en papa terug waren, zagen we dat papa zijn baard op een zeer bijzondere manier had geschoren die helemaal nieuw was voor ons. Het viel erg in de smaak bij de Canadezen, dus hij liet het lekker staan. Stijn en ik moeten er nog even aan wennen. Nadat de camper terug was gebracht, de was allemaal was gedaan en iedereen had gedoucht zijn we met z’n zessen gaan ontbijten. Mark had wafels met maple sirup en scrambles eggs gemaakt en Karsten had bacon op de barbecue geroosterd. Daarna zijn we naar de bloemenwinkel gegaan om de winkel te bekijken en koffie te drinken met Heidi en Kate.          

 

  

In de middag zijn we met z’n allen naar een groot park gegaan om frisbee-golf te spelen. Wat? Ja wij hadden er inderdaad ook nog nooit van gehoord. Er waren net als bij golf verschillende banen en je moest met zo weinig mogelijk frisbee worpen de frisbee in een korf gooien. Het was een hele uitdaging, want er stonden enorm veel stuiken en hoge bomen. We hebben minimaal vijf keer voor een boom gestaan om de frisbee er uit te moeten gooien met waterflesjes en stenen. Dat ging eigenlijk behoorlijk goed, maar we hebben ook regelmatig in de bomen moeten klimmen om de frisbee er uit te krijgen. Het grappige was dat de frisbees in de bomen belanden op de banen waar vrijwel geen bomen stonden of waar genoeg ruimte was om er omheen te kunnen. We hebben inderdaad enorm veel gelachen.    

 

 

Toen we terug kwamen hebben we fotoboeken gekeken en van van een affogato genoten. Daarna gingen we het eten voorbereiden. We gingen barbecuen en daar ging een huge beef tenderloin op. Het vlees hier in Canada is wel echt even van betere kwaliteit en super sappig  na het eten gingen we een kaartspelletje doen genaamd “Swipe” . Verrassend... Goed om te weten over de iedereen met De Jongs bloed (binnen onze familie dan) is dat iedereen altijd in is voor spelletje of overal een spelletje van maakt en dat ze heel veel gekkigheid uithalen. “We” worden ook wel the troublemakers genoemd en dat is jaren geleden al begonnen bij onze opa’s. Wie kan het verste kersenpitten spugen, wie kan het beste surfen, wie is het snelste hij de auto enzovoort. Het gooien van fruit door een vliegtuig is ook niet geheel onbekend. Met dit te hebben gezegd kunnen jullie je misschien wel voorstellen hoe onze frisbee middag en spelletjesavond is verlopen. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan