Family!

Door Familie de Jong - 05-08-2019 19:27

Zondag - 4 augustus 2019

De afgelopen jaren is de “De Jongs-family” enorm uitgebreid. Met uitzondering van het gezin van Mark hebben alle achterneven en -nichten een relatie en vrijwel iedereen is getrouwd. Ook hebben de meesten één of meerdere kinderen. Ja, het is vrij normaal in Canada om jong te trouwen en kinderen te krijgen. Het gezin van Mark is dus nog niet aan het uitbreiden. Alhoewel, ze hebben recent een nieuwe puppy gekregen genaamd River. Een onwijs lieve, maar ondeugende en energieke hond. Hij gaat overal mee naar toe en zijn energie houdt werkelijk nooit op.     

Deze ochtend gingen we met z’n alleen naar Sylvan Lake waar alle familieleden van de familie De Jong een cabin hebben. We waren met z’n achten, maar we gingen met vier auto’s/trucks, omdat we zo veel spullen mee moesten nemen. Ome Jaap/uncle Jack (papa’s oom) en tante Dianne hadden daar samen met de familie Dombroski een brunch georganiseerd. De familie Dombroski bestaat uit Trudy (nicht van papa), Gary, Kaylee (en haar man Josh) en Jessica (en haar man Austin en dochter Elaka). 

Onderweg naar Sylvan Lake kwamen we enorm veel grote koolzaad velden die fel geel gekleurd waren. Dit was een mooi contrast met de groene uitgestrekte weides, blauwe lucht en witte wolken. Ook sprongen er nog een paar “deers” de weg over alsof ze mini trampolines onder hun hoeven hadden. Bij Sylvan Lake aangekomen hebben we snel de auto’s/trucks uitgepakt om daarna naar de rest van de familie te gaan en samen te brunchen. Tante Dianne (mijn vaders tante) had zich enorm uitgesloofd in de keuken. Het zien van de familie voelde als thuiskomen. Iedereen was blij om elkaar te zien, vooral ome Jaap en papa.

 

Na de brunch gingen we kajakken, zeilen en uiteindelijk ook een watergevecht houden. Wie waren het meest fanatiek? Juist, ome Jaap, Mark en papa; the real De Jongs. Iedereen deeed lekker hun eigen ding en komt steeds terug bij de cabin van ome Jaap en tante Dianne om wat te drinken en snacken. Na de actieve middag hebben we met de hele familie gebarbecued waar iedereen iets mee bracht. Na de barbecue gingen we nog met een opblaasbare bank (tubbing) achter de boot het meer onveilig maken en van de zonsondergang genieten. Stuiteren over de golven en zo lang mogelijk vast proberen te houden. Er zijn leuke filmpjes dat we door de lucht vlogen door de hoge golven. De zonsondergang was werkelijk prachtig. De hele lucht kleurde rood-oranje. Aangezien het meer erg koud was, iedereen in het water was gevallen en de boot vrij hard ging en de wind dus koud was, zijn we eerst allemaal gaan opwarmen met warme chocolademelk met marshmallows en een warme douche. Daarna gingen we splitsen. Een aantal gingen naar het kampvuur en Stijn, Nathan, Katelyn, Karsten en ik gingen weer spelletjes spelen. 

 

 

  

Reacties

Janny 06-08-2019 20:56 {{button-59418}}

Wat een gezelligheid en prachtige plaatjes en verhalen. Zoals jij schrijft Else, hoor ik het jou vertellen 😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan