It’s raining cats and dogs

Door Familie de Jong - 07-08-2019 21:08

Dinsdag - 6 augustus 2019

Vandaag begon onze dag laat aangezien we het gisteren vrij laat hadden gemaakt. Heel erg was het niet want het was ineens10 graden kouder en het regende met bakken uit de hemel. Het waaide ook enorm hard, dus we haden truien, jassen en dikke sokken aan. We gingen allemaal naar de cabin van Jack en Dianne. Kendra (dochter van Teresa (papa’s nicht) kwam vandaag een dagje langs met haar twee kinderen William en Ellie. Wat een lieve kinderen waren dat! Ze konden zichzelf vermaken en waren lief naar elkaar en anderen. 

We hebben bijna de hele middag gekletst en spelletjes gespeeld met alle nichten en neven en de ooms en tantes moesten wat werk of boodschappen doen. We speelden een kaartspelletje Swipe (onwijs leuk) en oude games met controlers op de tv, waaronder Tetris. Holymoly, alles behalve makkelijk. Papa was er vrij goed in. Zal dit te maken hebben met de generatiekloof? Stijn heeft een groot deel van de middag met de kinderen gespeeld en gegamed met William. Hier kwam zijn geduldige, kindvriendelijke en rustige kant naar boven. Het was een prachtig gezicht om ze samen te zien gamen. Nathan moest aan het einde van de middag drug naar Calgary voor zijn softbal wedstrijd ‘s avonds. 

 

 

 

‘s Avonds gingen we weer met z’n allen eten en daarna klaarde het weer eindelijk een beetje op. We gingen even een stukje lopen om een frisse neus te halen. Jack en ik hebben de hele weg in het Engels en half Fries gekletst. Hij vertelde dat hij elke dag minimaal dertig minuten wandelt en dat op een hoog tempo deed. Ik vroeg hem om dat even voor de doen en dat hoge tempo was er zeker. Ik was verbaasd voor iemand van 85 (!) jaar. Daarna gingen Karsten, Stijn, Mark, papa en ik weer frisbee-golf spelen.  Katelyn was door haar rug gegaan en bleef lekker thuis. Dit ging alles behalve soepel. We kwamen doorweekt thuis en dit kwam niet door de regen. We hebben de frisbees zo vaak in velden met zeer hoog gras en allemaal stekels gegooid en die waren helemaal nat van de vele regen vandaag. Onze schoenen hoorde je soppen. Dus na zes courses te hebben gespeeld, zijn we maar terug gegaan. Toen we terug kwamen stond er warme chocolademelk met zelfgemaakte chocolate chip cookies voor ons klaar van Dianne. 

 

 

Later wilden we nog wat spelletjes gaan spelen, want het was Stijn zijn laatste avond. We moesten alleen even op de Dombroski’s wachten tot Elaka sliep, maar dit had wat voeten in de aarde. Kate en ik gingen uiteindelijk naar onze cabin om optijd te slapen, omdat we Stijn morgen vroeg moeten uitzwaaien. Wat bleek de DeJongs en papa en Stijn hebben uiteindelijk toch nog Swipe gespeeld. Too bad.

We zijn nu een paar dagen bij onze familie en spreken alleen maar Engels en af en toe horen we een paar kleine woordjes Fries van Jack en Dianne. Ik merk nu bij het schrijven van de blog dat ik in het Engels denk en droom en dat het ineens een stuk moeilijker is om Nederlandse woorden te vinden. Erg grappig! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan