Minivakantie

Door Familie de Jong - 18-08-2019 21:23

Donderdag - 15 augustus 2019

Vanmorgen moesten Kate en ik vroeg opstaan, want we zouden naar Osoyoos vertrekken en dat is minimaal tien uur rijden. We hadden om zeven uur de wekker en zouden acht uur vertrekken. Ik was om kwart voor acht klaar, maar blijkbaar moest de auto nog worden opgeruimd en schoongemaakt en haar tas worden gepakt. Uiteindelijk zijn we anderhalf uur later vertrokken, oeps. 

Tijdens onze autorit richting Osoyoos reden we het eerste deel wat papa, Stijn en ik ook in onze laatste dagen van onze trip hebben gereden. Weer een prachtige omgeving en zo veel moois te zien. De hele weg hebben we muziek geluisterd, gekletst en vooral meegezongen. Ik denk dat andere autobestuurders enorm om ons hebben kunnen lachen. In British Columbia aangekomen kwamen we aan de kant van de weg weer enorm veel fruit stands tegen. Later zijn we nog een keer gestopt bij een farm waar ze geiten hadden die over een soort stellage over de weg konden lopen en voedsel konden krijgen door aan een wiel te draaien. Heel bijzonder. Na Shuswap lake en vlakbij Kelowna naderden we een groot meer die onwijs blauw was. Prachtig om te zien in het contrast met de bergen en de groene bomen.  

 

Na ruim tien uur rijden kwamen we aan in bij drie vriendinnen van Kate in Osoyoos waar we twee nachtjes zouden blijven slapen. We gingen van tien graden Celsius naar 28 graden, woohoooo! Kom maar op met de korte broeken, rokjes en jurkjes. We verbleven in een onwijs mooi en luxe resort waar de vader van één van Kate haar vriendinnen een appartement had met kingsize bedden. 

We moesten snel douchen en omkleden om met z’n allen uit eten te gaan in het restaurant van het resort, omdat één van de vriendinnen morgen zo vertrekken. De menukaart bleek veranderd te zijn en dit was behoorlijk exclusief. We hebben van heerlijke gerechters en wijnen genoten. De wijnen kwamen van de wijngaard op het terrein van het resort. Voor het dessert zijn we naar de beste ijswinkel in de omgeving gegaan. Voor twee “bolletjes” ijs kreeg je werkelijk een emmer met ijs. Ik heb een nieuwe smaken uitgevonden, namelijk peanutbutter-chocolate en coconut-macaroni. De peanutbutter-chocolate was heel erg vergelijkbaar met de Reese waar ik al eerder over heb geschreven. Omnomnom. Na al het eten hebben we er nog een lange avond/nacht van gemaakt met goede drankjes.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan