Wijn is fijn

Door Familie de Jong - 19-08-2019 05:07

Vrijdag - 16 augustus 2019

Vanmorgen hebben we heerlijk met z’n allen uitgeslapen. Één van Kate haar vriendinnen was vanmorgen al eerder vertrokken. We begonnen de dag (of eigenlijk al middag) met een Tim Hortons ontbijtje en gingen plannen wat we wilden gaan doen. We zouden naar het strand, maar helaas was het niet zulk mooi weer. We zijn even naar het zwembad gegaan, maar helaas was er een storm op komst. De tijd die we bij het zwembad spendeerden was het helemaal waard. Het zwembad had uitzicht over een wijngaard en de valleien en het meer in de verte. Daarnaast was het prachtig om de laaghangende donkere storm-wolken tussen de bergen de vallei in te zien komen. 

Na het zwembad uitzicht zijn we allemaal gaan douchen en het stadje in gegaan om een lunch te scoren en vervolgens naar een wijngaard te gaan en wijn te proeven. De meiden dosten zich flink op en namen hier lekker de tijd voor. Ik vond het wel grappig, want dit was wel een contrastje met Nederland. Onderweg naar de wijngaard zaten we dus met z’n vieren in een auto met harde muziek dat iedereen meezong en gekke dansmoves uit de kast trok. Het leek net een een Amerikaanse meiden film. Bij de wijngaard aangekomen werden we ontvangen door een zee van felgekleurde bloemen. Op de achtergrond de groene wijngaard met blauwe druiven die uitgestrekt was over de vele prairie-achtige heuvels. Echt prachtig. Dan natuurlijk de wijn. We kregen vijf witte, vijf rode en zeven dessert wijnen om te proeven. We waren met nog vijf andere mensen en de mevrouw die over de wijnen vertelde was onwijs grappig. Er werd dus veel gelachen. De wijnen waren vrij zoet, maar dit is totaal niet te vergelijken met de zoete wijnen die we in Nederland kennen. Je proefde het fruit dat in de wijnen was verwerkt namelijk enorm goed en dat maakte dat de wijnen een stuk zoeter waren. Ook was er een desertwijn met een rode peper in de fles. Zoet, pittig, fruitig en bloemig. Het was stiekem eigenlijk heel erg lekker. Interessant dus. Na het proeven hebben we allemaal wat wijnen gekocht (ik hoop dat ik ze heel naar Nederland kan brengen). Daarna gingen we gebruik maken van de prachtige bloemenzee en onze opgedofte gezichtjes door wat leuke foto’s te maken. Oftewel mijn favoriete bezigheid (not)... Ik probeerde er onderuit te komen door de foto’s te maken, maar dat is (helaas) niet gelukt. Kate en haar vriendinnen zouden hier een hele middag voor uit kunnen trekken en allemaal verschillende poses aannemen, maar dat geldt niet voor mij. Toch zijn er hele leuke kleurrijke foto’s ontstaan. 

 

 

 

Na alle foto’s zijn we weer op eenzelfde wijze terug gereden naar het stadje om boodschappen te doen en om naar een tweede wijngaard te gaan. Ook hier eer een prachtig uitzicht over een dorre vallei en groene wijngaard. Tussen de donkere laaghangende wolken kwam af en toe een zonnestraaltje die glinsterde in het meer dat we in de verte konden zien. Bij deze wijnproeverij kregen we een rosé, twee witte en twee rode wijnen. Deze wijnen waren in vergelijking met de vorige wijnproeverij droger, maar ook bloemiger. Dat bloemige was voor mij een perfecte combinatie in een witte wijn met perzik tonen. 

 

Man de wijnproeverij zijn we terug gegaan en hebben we eten besteld. Ondertussen zijn we Mario kart gaan spelen. Na het eten zijn we gaan karten en daarna gaan stappen. Een stelletje gekkies waren we. We hebben ons zeer goed vermaakt en hebben voordat we naar huis nog even bij het meer gezeten met onze late night snack. 

Reacties

Annet 20-08-2019 14:28 {{button-59788}}

Wat een mooie verhalen! En wat kan er mooi schrijven!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan