Hoe gekker, hoe beter

Door Familie de Jong - 22-08-2019 13:06

Dinsdag - 20 augustus 2019

Vanmorgen moesten we vroeg opstaan om van Kelowna naar Calgary te rijden. Het zou ruim acht uur rijden zijn en we zouden ook nog met de familie DeJong gaan barbecuen. Teresa en Kendra en haar kinderen kwamen speciaal uit Edmonton om met ons te eten en nog een keer gedag te zeggen, dus we wilden een beetje op tijd weg gaan.  

Voor ons ontbijt zijn we naar het favoriete plekje van Katelyn net buiten Kelowna gegaan. Inmiddels snap ik wel waarom het haar favoriete plekje is, want het was enorm lekker. Kate had seafood met hashbrowns, twee gepocheerde eieren en hollandaise saus en toast met huisgemaakte blueberry jam. Ik vond seafood en hashbrowns (soort gebakken aardappeltjes) iets te enthousiast op de vroege ochtend, dus ik koos iets anders. Ik kreeg een brioche achtig broodje met luchtige creamcheese, huisgemaakte abrikozenjam, gerookte zalm, twee zacht gepocheerde eieren en hollandaise saus met een blueberry scone in plaats van hashbrowns. We kregen er verse thee bij en konden uit vijftig smaken kiezen. Ja een koningsontbijtje was het. Zo veel verschillende smaken en texturen. Het was goddelijk. We zaten dan ook bom bom vol en het was dan ook een goede bodem voor onze lange reis.   

 

 

 

Het was vandaag een stralende en zeer warme dag. Ondanks onze airconditioning was het alsnog plakkerig in de auto. We reden weer door de prachtige omgeving en alle plekken waar ik ook met papa en Stijn ben geweest. Nu was er een strak blauwe lucht met een felle zon, waardoor de bomen en het gras nog groener en meren en de beken nog blauwer kleurden. Het was de laatste keer genieten van de prachtige omgeving die Canada siert. Jep, dat ga ik missen. 

Onderweg in de auto moesten we elkaar wakker houden aangezien we een aantal heftige avondjes hadden gehad en vanmorgen ook vroeg op moesten. Dus een koffietje hier en daar, maar vooral lekker harde muziek en keihard meezingen en dansen. Oh oeps, het was ook handig om af en toe op de snelheidsmeter te kijken en onze zware voeten wat omhoog te bewegen. We hebben veel hilarische filmpjes gemaakt. Katelyn reed de eerste en ik de helft van onze weg en we zijn op één korte pauze en een paar plaspauzes na in één keer door gereden. Hierdoor waren we lekker op tijd in Calgary en voor het bezoek van Teresa en Kendra. 

 Toen iedereen thuis was, hebben we met z’n allen gebarbecued. Verschillende soorten spareribs en gepofte aardappelen met sour crème en bosui. Als dessert hadden Teresa en Kendra heerlijke cupcakes gehaald en dit werd uiteraard geserveerd met ijs. Nadat Teresa en Kendra waren vertrokken, heb ik mijn koffer gepakt en hebben we nog wat wijn gedronken met de DeJongs die ik voor hen had meegenomen van één van de wijngaarden waar we een wijnproeverij hadden. We hebben onze Osoyoos en Kelowna verhalen gedeeld en op tijd naar bed gegaan, want we waren onwijs moe.  

Vandaag was ook de laatste nacht dat ik met Katelyn het bed mocht delen. Hopelijk snurkt ze vannacht een keer niet en laat ze me een goede nacht maken zodat ik uitgerust aan mijn terugreis naar Nederland kan beginnen. Heb ik zin om te vertrekken? Ja en nee. Ik heb het hier onwijs naar mijn zin en ik geniet van elke seconde, maar ik ben ook enorm toe aan een seconde voor mezelf en om heerlijk bij te slapen van de intense weken. Oftewel, lekker weer naar huis en van mijn eigen bedje genieten. Ik kan niet wachten. Nu hopen dat de jetlag een beetje meevalt. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan