Samenvatting Sjokken hele dag in New York

Door Marjon van Genderen - 01-08-2019 00:21

Als eerste wakker. Iedereen goed geslapen. Douchen met 4 op een kamer is ook een hele excercitie (vooral ook ruimte gebrek in badkamer). Ontbijt bij Applebee’s. Zal de prijs niet noemen (maar is up, up, up ⬆️ ). Nog een akelige splinter aan overgehouden onder mijn nagel. Krijg hem er ook niet uit. Dat wordt nog wat.

Amerikanen zijn heel aardig behalve als je niet doet wat ze willen. Agressieve verkoopmethode’s om naar het vrijheidbeeld te mogen varen. Slaan we nog even over vandaag. Lopend vanaf downtown naar het 9/11 memorial. Onderweg nog een kerk een een smoothie meegepakt. De foto’s van 9/11 doen geen recht aan het monument. Is echt indrukwekkend. De tranen blijven vloeien, maar komt niet zo over op foto. Daarna volgt het spannendste van de dag: Observatorium - topdeck. In 1 minuut met lift naar de 102e verdieping. Ik heb gevlogen, dus ik durf nu alles. Nu schiet Rianne in de stress. De view van 360 gr heeft ze niet gezien. Aat en Erik des te meer. Ik vond mezelf best stoer, zo langs de rand van het raam (op gepaste afstand 😉 ).

Via een shopping mall, die wij de eagle hebben gedoopt, worden we uit de observatory geleid. Een heel bijzondere mall. Eenmaal op de grond weer in de benen naar Chinatown en Little Italy. Onderweg komen we de Brooklyn bridge tegen, dus die pakken we ook maar gelijk mee. Hoop mensen op de brug en warm. Gelukkig is overal water te koop. En verder lopen, lopen naar Chinatown. Vinden wij niet heel bijzonder. Door naar Little Italy, ziet er gezellig uit (als we Erik hadden gevolgd waren we er nu nog niet). Gelijk maar gegeten daar. De fout gemaakt om niet naar de prijzen van de drank te vragen. Doen we ook nooit meer!! Letterlijk BLUT.

Weer in de benen, via Springsteen uh street naar Grand Central, een heel mooi station (architectuur). Gelijk aan de achterkant was Chrysler-building. En weer verder in de pas, lopen, lopen,lopen. Van alles gezien: st. Patricks church, Rockefeller Centre, heel veel lange limo’s, on top of the roof-deck. Uiteindelijk neergestreken bij fontein - ff uitrusten want moe moe moe, dorst dorst dorst, warm, warm, warm).

Volgens stappenteller Erik: 16 km gelopen! 

Waterverbruik: Liters, echt veel en steeds weer nieuw gekocht.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan