1 augustus New York

Door Marjon van Genderen - 03-08-2019 03:53

Het blijft een fenomeen, waar eet je in New York? Ontbijt, lunch of diner het blijft erg lastig. Deze keer Starbucks voor het ontbijt uitgekozen. Bruce (lees Aat) heeft met tegenzin de bestellingen doorgegeven. Het is niet makkelijk om alles ook daadwerkelijk te krijgen, maar na wat geharrewar zitten we dan toch gezamenlijk aan het ontbijt. Vandaag staat het vrijheidsbeeld op het program. Althans er lang varen zoals echte hollanders betaamt met de gratis ferry. Het is ons gelukt om al die vervelende verkopers van veel te dure kaartjes te ontwijken. The City vanaf het water is ook echt een mooi gezicht. Het vrijheidsbeeld blijft toch wel een beetje ver weg, maar we doen het er voor. Kunnen gelijk weer met de ferry terug. 

Wat nu? Central Park op herhaling want de zon schijnt. Dat is toch net even wat leuker in zo’n park. Eindelijk kan Erik z’n broodje scoren bij the subway. Kunnen we mooi in het park opeten. Het is het lekkerste broodje tot nu toe vindt het collectief. Kom op jongens, weer in de benen het park door. Het is echt puffen met deze hitte. Eekhoorns, filmset, stalletjes, muzikanten, softbal het was er allemaal. Slof slof want het is warm, warmer, warmst. 

Terug naar 5th avenue voor de winkels en de Trump-tower. De laatste werd zwaar bewaakt. De heer Trump liep als zich zelf voor zijn gebouw heen en weer. Spot drijven kunnen de amerikanen dan ook wel weer. Na de nodige shoppings door Erik! Terug naar hotel. Blikjes bier gescoord met chips en lekker met elkaar op de kamer genuttigd. Dat ging er prima in. Aat en Rianne maken zich intussen klaar voor de musical Chicago. Erik en ik besluiten de skyline by night te gaan bewonderen. De wegen scheiden zich na een overheerlijk diner bij de Mac. (Wie gaat in hemelsnaam die amerikanen een keer leren koken?) We hebben ze nu allemaal wel zo’n beetje gehad: Mac, KFC, Subway, Starbucks.

Op weg naar de Brooklynbridge dan maar met de metro. Ook wel weer even een dingetje. Waren we maar op de 51st straat gebleven. Een blokje om lopen is niet zo maar een blokje. Uiteindelijk stappen we naast de brug uit, dus dat is weer een meevaller. Vanaf de brug bij het vallen van de avond ziet New York er echt geweldig uit. Echt wel even gezeten en gekeken en foto’s gemaakt. Terug alweer dingetje bij de metro - hebben de expres-line  gepakt want die ging naar Lexington dachten we te lezen. Oeps foutje. Konden gelukkig nog net ergens overstappen en kwam het wonderwel weer op z’n pootjes terecht. Terug in hotel waren Aat en Rianne nog niet terug. Die maakten er een stapavond van. Rianne kwam dolenthousiast terug en staat nog met 1 van de hoofdrolspelers op de foto. Zelfs Aat denkt dat dit dan toch iets is wat de Amerikanen beter kunnen dan de Nederlanders. Gauw naar bed morgen weer vroeg dag. Washington we komen er aan.

stappenteller: aat en rianne 9,8 KM, Erik en ik: 15,9 KM

bericht uit Italie: Henna in ziekenhuis - pols gebroken!! Akelige val. Heel vervelend.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan