3 augustus Washington DC

Door Marjon van Genderen - 04-08-2019 04:51

Half negen pas wakker, maar wel een lange dag voor de boeg. Snel douchen en op pad. Eten op station. Nu willen we op de fiets door DC. Er komt een hele grote dikke streep door onze rekening. Je kunt maar max. 2 fietsen tegelijk huren op 1 credit card. Help we zijn met 4. We hebben maar 1 credit card, dus fietsen gaat helaas niet door. Stepjes geven hetzelfde probleem. Hop on hop off te duur (vinden wij). Dus voor de metro gekozen. Dagkaart gekocht, althans dat dachten wij (waarbij wij = ik en Rianne een beetje). Met hulp van aardige beambte hebben we de kaartjes nog kunnen omzetten naar een onbeperkte dagkaart. Aat ook weer blij.

he he eindelijk kunnen we. Rianne weet precies hoe de metro werkt dus is zij onze reisleidster voor vandaag. Wij volgen. Eerst naar Arlington Cemetary. O.a. Het graf van John F Kennedy bezocht en uiteraard het graf van de onbekende soldaat. Opnieuw kwamen we mormonen of quakers tegen (stiekem op foto gezet), eerder al gezien bij capitol hill. Vandaag opnieuw showers voorspelt maar tot nu toe alleen nog maar warm, geen regen. We hebben elke kraan gepakt die we onderweg tegen kwamen (het kon nl weleens de laatste zijn die we zouden tegenkomen).

Op naar het witte huis, maar niet voordat we heerlijk geluncht hebben bij the Mac. Ik groei hier dicht en aan de Amerikanen kun je zien hoe dat er ongeveer uit gaat zien. het witte huis is eigenlijk maar een “lullig huisje” en niet goed zichtbaar. Hekken voor de deur vanwege renovatie, dus dat hielp ook niet. Volgende stop het Lincoln Monument, dat bleek alleen het Washington Monument te zijn. Gigantische architectuur, met fantastische zichtlijnen. Het WOII Monument was helemaal giga met prachtige fonteinen. Daar mochten we onze voeten in laten badderen. Heerlijk. Hoewel we al een beetje monumenten moe zijn willen we toch het Lincoln Monument nog gaan bekijken. Het is allemaal prachtig en mooi. Ook dat doen de amerikanen beter dan wij. Groot gedenken.

Achter het Lincoln was de Potomac, de rivier. Ook nog even naar toegeweest. Brede rivier, verder niet veel te zien. Nu was het echt genoeg. Terug naar de metro. Helaas in DC liggen de stations niet om de hoek. Erik een beetje sjaggie omdat z’n telefoon nagenoeg leeg was. En ja wat moet je in grote stad zonder telefoon? Aangekomen bij Foggy Bottom (gewoon leuke naam om te vermelden) het metrostation. Er bleek ook een restaurant te zijn. Kwam goed uit want daar waren we aan toe. Echt heerlijk gegeten! Er was een pasta, een steak, een salade en een zalm, 2 cocktails voor de dames en 2 bier voor de heren. De serveerster was blij met onze betaling (de penningmeester fronst zijn wenkbrouwen, hebben de dames soms te veel betaald?), heus dat viel mee. Het was gewoon erg lekker en dan mag je toch wel iets. Terug naar Union Station - magneet gekocht en 220 dollar gered voor Rianne (geld even op balie gelegd om 5 dollar te zoeken en niet meer weten dat je dat gedaan hebt). Nu rest alleen nog uitbuiken op hotelkamer met baseball als behang. Welterusten.

de stappenteller: 14 KM

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan