14-8 Orlando - universal studios

Door Marjon van Genderen - 16-08-2019 05:05

02.00 uur in de nacht. Potjandorie. Aat heeft z’n oordoppen in vorige hotel laten liggen en kan nu niet slapen. Maakt mij wakker voor slaaphulp. Hij slaapt nu, ik ben nu klaarwakker (en dat blijft ook lang zo).

06.30 wekker. Shit! Slaap net. Om 08.00 vertrekt de shuttlebus naar het park en wij moeten mee. Opschieten allemaal. Ik schijn daar paniek voor te maken. Keurig op tijd bij de bus. Ontbijt snel achterover gooien. Voor 09.00 uur al in het park (nog net niet open, moeten voor de show even wachten). Wij zijn in het park, we kunnen nu los voor de dag der dagen.

We belanden in een 4-D activiteit, die vooral snelheid laat voelen en je laat geloven dat iets onontkoombaar is en dan toch ineens stopt. Bovendien zaten we hier in een karretje waardoor je op een bepaalde manier een extra beleving krijgt. Het was gelukkig goed te doen, want ik ben geen held in enge dingen. Je moet keuzes maken in zo’n park ivm wachtrijen. Sommige wachtrijen zijn nu al 150 min. Rondgekeken in park 1, daar was ook al een stuk dorp van Harry Potter. Eerst maar met de Harry Potter trein naar het 2e park. Trein heeft ook een naam. Dat weet Rianne allemaal, die geniet en kijkt haar ogen uit en is helemaal in haar element. In park 2 stond de rest van de Harry Potter-dorp. Erik en Rianne hebben nog een HP 3D-ding gedaan. Aat en ik hebben braaf gewacht. Daarna met de familie aan waterpret gedaan. Echt iedereen is kleddernat. Helaas ging het regenen nog voor we opgedroogd waren, dat was wel een beetje jammer. Het was ook nog eens een zondvloed, waardoor attracties dicht gaan. Heel de vakantie geen last van de regen gehad en nu het droog MOET zijn regent het. Neemt wel wat van het plezier weg en dat is jammer. Allemaal in de poncho. Uiteindelijk hebben we toch best lol gehad en eenmaal weer droog is het leed snel geleden. Aat en ik nog naar de Jimmy Fallon Show geweest in de NBC-studio, alleen dat was echt iets heel anders dan we hadden verwacht. 4D en levensecht maar ook weer onmogelijke dingen. Het was een soort race door New York met snelheid en hoogtes. Soms maar ogen dicht gedaan dan leek het te echt. Erik en Rianne besluiten nog 1x terug te gaan naar het HP ding van het begin. Ze moeten wel tijd in de gaten houden, want de bus gaat om 20.00 weer terug en de wachtij is 45 min. En ze moeten van park 1 weer naar park 2. Intussen nemen wij een pizzapunt en moeten de schaapjes honger lijden in de wachtrij. Het was spannend maar ze hebben het gered. Snel op een holletje het park uit, buiten het park nog een take away pizza mee gegrist en naar de bus. Om 19.55 u waren wij bij busstation op lane 84. Keurig op tijd dus. In 5 min. Wordt de pizza verslonden. Om 20.00 uur sharp vertrekt de bus ook echt. 

Thuis rest ons een biertje, watertje, badje en dan slapen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan