Het land van extremen en extraversie

Door Heidi - About a year ago

Het land van extremen en extraversie

Op de luchthaven van Washington merkte ik het al meteen; hier doen ze niet aan klein; niet in de porties, niet in hun omvang en niet in hun communicatie. Alles is groot, overdreven en overal. en altijd met iedereen, als ze niet op hun telefoon kijken. Als meer introvert persoon is dat heerlijk; al dat geweld om je heen waar je zelf niets aan hoeft toe te voegen en waaraan je je kan onttrekken, want ze vinden wel iemand anders om tegenaan te praten. Vind het land nu al geweldig. Washington Dulle is trouwens niet een luchthaven waar ik Trump zie rondlopen;  veel kneuteriger dan je verwacht van DC. Dit is ook niet de plaats waar 'De Donald rondloopt als ie uit z’n heli stapt denk ik.

Naar onze eerste Airbnb in Millbrae was 15 minuten rijden; heerlijk na zo’n lange reis. Millbrae is een rustige suburb aan de rand van San Franisco. Sjieke wijk met (of course) grote huizen en grote auto’s op de oprit waar de krantenjongen nog steeds de krant van een afstandje op de oprit gooit, ontdekten we tijdens een joggingrondje de volgende ochtend.

San Francisco is ook zo’n stad van uitersten. Een echte stad vind ik; misschien daarom juist, want tussen de uitersten van arm en rijk zit natuurlijk vanallles. Als je van sporten houdt, dan doe je dat, en als je er niet van houdt; it shows 😉.

Als je een volle dag hebt is het best te doen: Chinatown, de goed onderhouden Catholic Peter & Paul Church en Fisher’s warf, waar je seafood moet eten. Aftoppen met een fietstocht naar Golden Gate. Wij zijn een land van fietsers; dat merken we meteen. We zoeven met gemak over de fietspaden, onhandige Aziaten ontwijkend. Aan de elektrische steps moeten de jongens even wennen maar met wat ervaring op een waveboard heb je het snel onder de knie. Zorg dat de batterij van je step goed opgeladen is! Maak bovendien een foto van de shop waar je huurde, om te voorkomen dat je uitloopt in tijd omdat je jouw verhuurlokatie niet meer kan terugvinden, grrrr. Je snapt waarom ik dat hier nu schrijf😉.

De volgende dag op weg naar Coursegold voor bezoek aan Josemite ontstaat de eerste tip in dit reisverslag: koop een koelbox! Je zet ’m in je oversized auto, je koopt een megazak met ijs en je legt daarbij alles wat je nodig hebt als je gedurende de dag met drie mannen van 1.90m. uit de auto leeft!  Bij homedepot, voor 20 dollar; elke keer als je een cold soda uit de cooler pakt zal je aan me denken!

                                                                                                                                  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan