De meest droge en warme plek op aarde

Door Heidi - About a year ago

Dat is Death Valley. Vanuit ons hotel Saddle Horse in Pahrump rijden we met ieder een gallon water nog even langs Mac Donalds voor een Iced Coffee want we zullen de rest van de dag niets meer kunnen kopen. Hoe anders is dat als je in de rest van Californië rondreist hebben we gemerkt. Vanuit Yosemity reden we naar Bakersfield; een DaysInn geboekt met ontbijt voor 60 dollar voor 4 personen. Ontbijt is dan toast met jam en melk met cornflakes en sloten koffie maar het zwembad en de ruime kamers met WIFI en airco maken veel goed. Lekkere ochtend in Bakersfield gehad, even op adem komen aan het zwembad en Julian nog gesport bij Planet Fitness; een soort Basic Fit van US. Julian will sowieso alles typische Americaans proberen; alle ketens zoals InnOut burger (check!), Pollo Loco (check!), Wendy’s (check!), Mac Do (check!). Outback Beefrestaurant zal volgen in Las Vegas. Dunkin’ Donut, Pizzahut en Sizzler staan nog op het lijstje en dat gaat goedkomen want op doorreis van Bakersfiels naar Pahrump (4 uur) schreeuwen de logo’s je tegemoet. Kom hier, eet mij, ik ben de beste! Op weg naar Death Valley passeren we de grens van California naar Nevada; same shit 😉.

Op het heetst van de dag zijn we op het laagste en droogste stuk in Death Valley; Badwater. 120 graden Fahrenheit. We rekenen en komen uit op 52 graden C. Voor de gelegenheid hebben we eitjes mee; we dachten om ze op de motorkap te bakken. Levert n leuk filmpje op van Julian die Saltbae imiteert. Helaas geen gebakken eitje op het broodje, ook niet als we het proberen op het asfalt. Pot pindakaas komt altijd van pas; TIP: neem mee vanuit Nederland want de Skyppy hier halt het niet bij Calve. En wat is de beste plek om een rijlesje te nemen? Juist; de lonely roads door Death Valley. Ik knijp ‘m enorm als Julian met 50 miles/h door de dessert rijdt, Pfffff. We doen nog even een shoot in de dessert en nemen een clip op voor Bernadette & Jules; hilarisch vinden we zelf . Later horen we dat J&B dat ook vinden. Van de sprinkhanenplaag trouwens niet veel gemerkt, op een verdwaalde sprinkhaan na, die meestal Daniel opzoekt. Soort zoek soort zeggen wij dan 😉.

Vraagt energie zo’n dag. We rijden per dag zo’n 250 km en we zetten per dag wel CNN.

Vegas is 3 uur rijden door de Californian Blonds. We komen aan tegen de avond, checken in in het Alexis resort, heerlijk ruime kamers, zwembad en fitness ruimte waarvan we ruim maken. In Vegas hebben we onze eigen gids die ons langs de hightlights van Vegas leidt. Julian dacht ‘nu ben ik in Vegas; dat ga ik ‘ns even goed regelen dus is gaan googlen op ‘top 10 highlights in Las Vegas’. Geslaagde twee- daagse die zich meest vanaf eind van de middag afspeelt op de Strip in de diverse hotels met diverse thema’sd; alles is over de top. Toppers zijn Venetian Hotel, de Bellagio fontijnen, het prachtige en sfeervolle casino in Wynn hotel. Juul probeert nog een gokje te wagen, maar helaas geen 21. Hij gaat nog wel even op de foto met twee Californian Blonds 😉. We gaan overal vol in mee, ook in HET restaurant Cravings in het Mirage- hotel. Kost een paar centen maar dan heb je ook de wereldkeuken tot je beschikking. De broodjes en koekjes die we meenemen (dan hebben we morgenochtend vast wat voor het ontbijt) maakt dat we denken dat we ‘het er wel uit hebben gehaald’ 😉. We blijven Nederlanders; komen we hier trouwens overal tegen en wij Nederlanders onder elkaar herkennen elkaar direct 😊.

We laten Vegas achter ons om ons te richten op Grand Canyon National Park. We zullen trouwens ook ons resort inruilen voor een caravan, haha.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan