Work hard Play hard

Door Heidi - 08-08-2019 08:42

Dat is het motto van ons als gezin en dat kwam ons goed van pas. Want maak je borst maar nat en laat je creditcards maar swipen in LA, vooral als je zoals Julian hebt besloten er alles uit te halen wat erin zit. We zullen er drie dagen zijn dus ja;  we weten wat ons te doen staat na de vakantie; aan de bak 😊.

De aanloop naar LA was duidelijk merkbaar op de weg; na dagen van languitgestrekte wegen en dessert links er rechts zien we een uur voor LA steeds meer reclameborden en stroopt t verkeer zich af en toe op; doet mij beetje aan Nederlands verkeer denken snel vergeten dus 😉 Een heel ander beeld dan we gewend waren in ieder geval.

We geraken toch soepel in Carson, de wijk waar on hotel StayAmerica is; comptabel hotel met ontbijt. Stel je overigens van ‘ontbijt’ niet zoveel voor. Is een sloot koffie met muffins, repen en soms toast en cereal/melk. De repen gaan vervolgens mee in de tas, want ja; onderweg heb je wat te knabbelen nodig. Zo nemen we ook overal wat plastic borden en bestek mee, en melkjes, zout/peper. Het lijkt knullig maar dat soort zaken komt handig van pas onderweg; je raakt erin bedreven en weet wat van waarde kan zijn ‘on the road’. So much voor ‘duurzaam’. We maken de vergelijking met Nederland als we radio- spot horen over de AH- kip die niet duurzaam zou zijn. ‘Hier overspoelt de berg kip, beef en plastic afval heel Nederland’ zeggen de jongens.  

In LA bezoeken we the places to be: Rodeo Drive & Beverly Hills; wat een style en wat een geld. Universal Studios en Hollywood; wat een hype en wat een kermis. We rijden langs Downtown LA waar het grote geld wordt verdient. Julian en HJ proberen nog een fancy bar (met fotografen voor de deur!) binnen te komen maar zelfs met Julians Risa Social Event Manager Pas komen ze niet binnen😊. En natuurlijk alternatief Venice Beach en Sjiek Santa Monika; we doen het per bike. Helaas is Muscle Beach in renovatie maar voor Julian komt een droom uit als hij een kijkje mag nemen in Gold’s Gym. Hij koopt er een tanktop in maat XL; daar moeten we nog even mee naar de vermaak- turk 😊.

We verlaten LA voldaan en gaan richting Santa Barbara. Een hotel in Santa Barbara is buitensporig duur dus wij hebben een heel fijn Best Western Plus in sjiek voorstadje Carpinteria. HJ weet de goede plekjes steeds weer te vinden. S avonds gaan we wat drinken in Santa Barbara. Super sfeervolle plaats om uit te gaan. Ik herinner me een serie ooit opgenomen tegen de heuvels en in de city van Santa Barabara, afgezet tegen de sjiekebuitenwijken; de uitgelezen plaats om een serie op te nemen snap ik nu wel.

Na dit fijn verblijven maken we de eindspurt richting San Francisco, overnachten nog een keer in Salinas in Good Night Inn. We hebben een schone kamer en kunnen goed ontbijten maar voor de rest zouden we er niet nog een keer slapen. We toppen onze reis af met de prachtige 17 miles route met de mooiste stranden, zeehonden, superedeluxe villa’s, te rijke golfcourses (met loslopende herten!) en een sjeik wijntje in een Winery in Carmel on the Sea.

'Het is mooi geweest' zou HJ zeggen. We gaan richting San Fransisco Airport, 

‘Het is mooi geweest’ zou HJ zeggen. We gaan richting San Fransisco Airport, voor onze terugreis naar de Melanen; aan de bak ;-). 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan