New York

Door Y. Legerstee - 02-09-2019 04:00

Na een voorspoedige reis aangekomen met United Airlines, prettige maatschappij. De vooraf geboekte shuttlebus naar de stad is een aanrader, verliep vlot. Aangekomen bij Amsterdam Court hotel, de koffers achter gelaten en het ontdekken van New York kon beginnen. Het hotel ligt gunstig, Broadway en Times Square om de hoek. Veel herkenning vanuit de films en televisie uitzendingen. Wat winkels bezocht maar zelfs de Amerikaanse producten vallen hoger uit dan in Nederland. Het is een lange dag met het tijd verschil maar willen hem volledig benutten. Plan was Rockefeller Center bezoeken, maar zonder vooraf besteld kaartje rond zonsondergang niet mogelijk. Wel op het plein buiten kunnen eten, en kaartjes voor de volgende dag gereserveerd.

Een onrustige nacht door erg veel geluid van airco van naast gelegen hotel, de volgende dag toch echt een andere kamer gevraagd. Vroeg weer op pad, met de metro naar Lower Manhattan. Daar de Staten Island Ferry genomen om het Vrijheidsbeeld en Brooklyn Bridge op de foto vast te leggen. Ons voorgenomen zoveel mogelijk lopende te doen, uiteindelijk 16.5 km gelopen. Via Holland monument, Wallstreet, de bull naar 9/11 Memorial (toch wel indrukwekkend). Via de kustlijn en pier 17 weer naar Brooklyn Bridge om deze te voet over te steken. Het is file lopen. Chinatown & Little Italy doorkruist, en genoten van een lekkere pasta. Rond zonsondergang naar Rockefeller Center. Oké we hebben mooi uitzicht over de stad te zien gekregen, ( met de lift in 42 secondes naar de 67e etage)maar is de prijs niet waard, wat een enorme mensen massa.

Reacties

Dory 02-09-2019 23:56 {{button-59920}}

Hoi, leuk om jullie verhaal te lezen. Niet alles laat China door ( ,van Google is hier niets bereikbaar) . Ik herken het, wat zijn er overal veel mensen op de been.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan