Zondag

Door Y. Legerstee - 09-09-2019 18:30

 

Vandaag op pad naar Devils Tower, 175 km dus goed te doen. Een mooie route met heuvels en dalen! Weer rustig op de weg. Verlaten South Dakota en de Black Hills. Weer terug in Wyoming. Devils Tower ook wel Bear Lodge genoemd, kent veel legendes en is een heiligdom van de indianen. 

Het is het eerst benoemde Nationale monument van Amerika. Op het park kunnen we de camper kwijt op Belle Fourche. Is niet vooraf te reserveren, dus handig om dit bij binnenkomst gelijk vast te leggen. Mooie plaatsen ( geen faciliteiten) maar dan heb je de luxe van de camper😜. Maken een wandeling van 10 km naar het bezoekers centrum, rond de Tower en Red Beds trail. De moeite waard. Op weg van de camping naar de Tower door prairie dog town. Enorm veel  prairie dogs op de uitkijk. Een soort van stokstaartje. De mooie verschillende kleuren van steen rond de Tower vallen op. Er vliegen meerdere turkey vultures ( kalkoen gieren) rond de Tower. Spanwijdte rond de 200cm😳gelijk aan de golden eagle. Eekhoorntjes en with taille deer gespot. Een top dag.

Reacties

Irma 09-09-2019 20:30 {{button-60155}}

Het krimpen door ouderdom gaat snel zie ik.. leuke verhalen hoor!

Pik 09-09-2019 21:47 {{button-60160}}

Gaaf hoor al die leuke verhalen echt genieten voor jullie zo.😎😎 blijft een geweldig en ruim en groot land America véél plezier namens ons 👍🦅🍻🍷
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan