Dag 9 - Gitwinksihlkw

Door Marjan - 14-09-2019 01:40

Was om 5 uur wakker. Hiephoi wifi dus eerst de blog bijgewerkt en wat berichten verzonden. Ook de weersite bekeken - de komende dagen regen. En met regen gingen we weer op pad. Richting Terrace en vandaar een ‘binnendoor weg’. De weg slingert langs meren, tussen bergen met hoge groene dennen en al verkleurende loofbomen - een beetje zoals gisteren met de boot. 

Ik had laatst mooie noorderlicht foto’s uit dit gebied gezien en toen kwam ik achter de route van de Nisga’a highway. De eerste stop was bij de general store. Een klein en oud aandoende winkel in ‘the middle of nowhere’. Je kon er veel dingen krijgen oa koffie. We zagen een zwarte beer oversteken maar het ging te snel voor een foto. Verder vandaag geen dieren of vogels.

Dit gebied wordt bestuurd door 4 volken van de First Nations. 300 jaar geleden is de vulkaan uitgebarsten en zijn er 2000 mensen omgekomen. Het ontstane lavaveld is een heilige begraafplaats. 

Door het lavaveld is een wandelpad uitgezet en die lopen we bij mooi weer. De stenen zijn begroeid met allerlei soorten mos. Het uitzicht op de bergen is fantastisch. De bergen worden hoger en hebben een muts van sneeuw.

 Er zijn veel stops bij oa lavavelden, waterval, een camping, warme bron, dorp met hangbrug (naam is niet uit te spreken - zie titel blog) en een gloednieuw museum. Langs de weg staan veel informatieborden in het engels en de lokale taal over de geschiedenis van het volk, het landschap en de begroeing. Het museum gaat over de geschiedenis en de gebruiken van het volk. De mensen zijn trots op hun afkomst en proberen hun taal en cultuur weer in ere te herstellen.

Het is een nieuwe route en je komt heel weinig toeristen tegen. Omdat er veel muggen zijn gaan we niet naar de camping in het bos. Door google earth wist ik dat er verderop ook nog een camping moest zijn. De mooie asfaltweg verandert in een gravelweg. Na 5 km komen we bij Dragonlake met campingplaatsen - nog gratis ook. De zon schijnt en de bergen en wolken worden in het water weerspiegelt. Geweldig mooi. Wat een superplek.

Joes gaat aan het werk met zijn foto opslag - van de camera naar de harde schijf. Helaas wil dit nog niet goed lukken. Thuis maar zien of de foto’s er nog zijn want nu zijn ze niet te vinden.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan