Dag 11 - beren en gletsjers

Door Marjan - 17-09-2019 02:01

De hele nacht regen. Geprobeerd foto’s bij de blog te zetten maar de wifi is te slecht. Komt hoop ik later, eerst maar de verhalen.

Toen we opstonden was het droog. Er was veel nevel en de bergen waren niet te zien.

Eerst naar het beren platform. Toen we om 8 uur aankwamen stond er een groep mensen gericht te kjken. Snel uitgestapt maar volgens Joes was dit niet nodig “heb je ooit een beer met haast gezien”. Deze beer liep in een andere rivier op ongeveer 7 meter afstand. Zelfs zonder inzoomen groot in beeld te krijgen. Geweldig. Toen hij was weggekuierd naar de andere kant van het platform gelopen en staan wachten. En wachten. Je komt vaak dezelfde mensen tegen oa van de ferry dus dat is gezellig. Toen ik trek kreeg liep ik naar de auto. Zag ik opeens een boompje naar beneden komen en daar stond de beer weer. Nog dichterbij en bij de parkeerplaats was geen veiligheidsrail. Heel spannend. Wat mensen gewaarschuwd dat er een beer was en nog een poos staan kijken.

De zon was er inmiddels doorgekomen en de bewolking lost op. We gaan de berg op - de route is 37 km. Onderweg passeren we weer de grens met Canada. Na 27 km zien we de voet van de gletsjer. Als we doorrijden staan we boven de gletsjer en kunnen 3 kanten opkijken. We blijven hier een aantal uur. Eerst in de wolken en later in de zon. Het is hier prachtig bij de Salmon gletsjer. Er worden veel foto’s gemaakt.

Weer beneden gaan we kijken of er nog een beer is. Nee dus en overdag was er ook nog geen voorbij gekomen. Er staan inmiddels best veel mensen te wachten met gigalenzen op hun camera’s, daar is dat van Joes niets bij. Ik dacht dat hij verl spullen bij zich had. Niet dus. Joes fotografeert nog wat vogels.

Wat gaan we doen ?  Naar de camping in Stewart ? We hebben genoeg brandstof voor Mediazin Lake. Doorrijden dus want het wordt helder en Joes wil graag sterren.

De camping in Mediazin staat goed vol. We mogen niet boven staan dus staan we beneden bij het meer. Later begrijp ik dat de beer boven loopt. Tja ik had al wel verse stront gezien maar de link nog niet gelegd. Joes gaat on het donker geen sterrenfoto’s maken ondanks de ‘friendly bear’.

Reacties

Trudi 18-09-2019 00:46 {{button-60462}}

Mooi weer een paar foto's te zien.
Prachtige vergezichten op de gletsjers.
Zijn dat onderdelen van de Columbia Icefields?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan