Dag 12 - naar Round Lake

Door Marjan - 17-09-2019 02:04

Regen in de nacht. Overdag eerst bewolkt daarna zon. Tot nu toe heerlijk reisweer. Ik voel me een geluksvogel.

Eerst tank vol en afvaltanken leeg. Rijden maar. Wel rustig ivm beren spotten. We zien er een zwarte beer en kunnen rustig kijken bij een afslag want op de grote weg kun je slecht stoppen.

Na een paar keer pauze komen we in New Hazelton. Er is een farmersmarket. Partytentjes met voornamelijk groenten en fruit. We kopen appels en een potje speciale honing. Joes scoort nog een gebakken worst. We bezoeken Ksan village met een museum + winkel :-) en wat authentieke huizen en totempalen. We leren weer wat meer over de cultuur van deze first nation stam. 

Na een wandeling langs de rivier, zonder jas in het zonnetje, rijden we weer verder. De bergen zijn we inmiddels voorbij. Het landschap bestaat uit heuvels, rivieren, bossen en farms. Door google earth had ik een plek gevonden die niet in de campinggids staat. Round lake resort. Een verzameling huisjes aan het meer. De eigenaar ontving ons heel gastvrij. We staan op het grasveld aan het meer. Er zijn verder geen voorzieningen. Er worden cabins verhuurt in de stijl van de jaren 60. Ze ruiken ook als de zomerhuisjes van vroeger. We huren een canadese kano en gaan het meer over. Reddeingsvest aan, extra peddel mee en varen. Nog nooit eerdergedaan. Het waait bijna niet en het water is rustig. De Loon (nationale vogel van Canada - lijkt op een fuut) zwemt op het meer en is goed te benaderen. 

Er wonen 13 eigenaars op het land rond het meer, voornamelijk nederlanders. Op een bumpersticker staat: “if you are not dutch, you don’t count”.

De zon gaat prachtig onder. Joes maakt wat nachtfoto’s maar de maan is zo helder dat je de krant erbij kunt lezen. De canadese ganzen hoor je de hele nacht.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan