Dag 18 - WOW

Door Marjan - 23-09-2019 17:47

Op tijd vertrokken en eerst even tanken. De auto rijdt 1 op 9 km en dat is heel netjes. Een beetje camper doet 1 op 3. Vandaag rijden we 50 km heen en weer terug naar Maligne Lake. We doen ruim 3 1/2 uur over de heenweg.

Moeilijk om het te beschrijven want het is geweldig, mooi, groot, kleurig. Het weer was super. We wandelden eerst langs een canyon. Mooi, diep en indrukwekkend. Joes fotografeert eekhoorns. 

Als we rijden zien we hoge bergen met sneeuw tegen een blauwe lucht weerspiegelt in het groene water van een meer. Bedekt met groene en bruine dennen en plukken gele bomen. Langs de berm doorschijnende bloeiwijzen van gras met soms vuurrode planten ertussen. WOW dus. Onderweg rent ons een groep dikhoornschapen tegemoeten we staan vooraan in de file die hierdoor ontstaat. We blijven stoppen en weer een foto maken. Het is echt zo mooi als op de ansichtkaarten.

Op het eindpunt is een meer en we maken een stevige wandeling naar moose lake helaas zonder eland maar wel met een aantal duikeenden. Het is een warme en zonnige dag. 

Deze omgeving is wel toeristisch en er staan veel tourbussen en honderden auto’s. Op de campings is geen plaats meer te krijgen. Blij dus met mijn gereserveerde plaatsen. 

Terug in Jasper gaan we nog even kijken bij een ander meer en doen daarna wat boodschappen en halen een pizza en chinees.

Reacties

Ina 24-09-2019 16:52 {{button-60673}}

Prachtige foto van beer met vis .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan