Dag 23 - bisons, rotsen en sneeuw

Door Marjan - 27-09-2019 17:33

Het regende in de nacht maar de zon scheen toen we vertrokken. Op de lagere bergtoppen lag een beetje sneeuw, het leek net alsof ze waren bestrooid met poedersuiker. Na een half uur waren we bij onze eerste stop. De bisonranch. De eigenaar vertelde heel uitgebreid over de bison en daarna liepen we naar het uitkijkpunt om ze te zien. Best wel groot, de stier is ongeveer 900 kg.

Omringt door bergen rijden we naar Glacier national park. Hier is de Rockgarden trail. Het is bekend om de mossen en varens maar we verbazen ons over de paddestoelen - groot, heel, klein, rond, gefrommeld, geel, bruin, rood, wit. Ze zijn heel mooi. We klauteren over het pad rond en over de rotsen. Ik dacht dat ik vogels hoorde maar het bleek een soort marmot te zijn. 

Daarna nog wat trails gelopen over vlonders door bossen of een moeras. Vooral het moerasgedeelte had veel verschillende planten. Omdat het herfst wordt waren de zomervogels jammer genoeg al vertrokken.

In Revelstoke national park reden we de bergweg op naar Meadows in the sky - 26 km heen en ook weer terug. Bovenaan moesten we nog een kilometer lopen. 4 graden zonder wind in het zonnetje. Het pad op en neer zorgt wel dat je warm genoeg wordt. Er lag sneeuw, helemaal leuk en de vergezichten waren super. De meadows waren kleine dalvormige stukken grond met lage begroeing die in de winter voeding en beschutting geven aan de Cariboo.

De camping ligt buiten het stadje Revelstoke niet aan de snelweg en niet bij het spoor. Lekker rustig.

Reacties

Ina 27-09-2019 22:58 {{button-60758}}

Al lekker 23 dagen onderweg. Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan.
Ga maar niet " knuffelen " met de 900 kilo wegende bison .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan