Dag 24 - land van fruit en koeien

Door Marjan - 29-09-2019 04:09

Het rijdt vandaag flink door. Het landschap is minder bergachtig met veel boerderijen. Ik ben bang dat we veel verder komen dan gepland maar gelukkig zijn we beland in een fruit- en wijngaarden gebied. We stoppen bij een fruitstal. Die is dicht maar er tegenover is the dutch dairy van Dewit. Ze verkopen heerlijk ijs. We nemen een kleintje die toch heel erg groot blijkt. Ze verkopen er ook nederlandse produkten. We kopen speculaasbrokken, drop en pepermunt. We geven een rondleiding door onze camper aan een aantal oudere mensen die verbaasd zijn dat alles zo compact ingebouwd is.

Verderop stoppen we nog een keer bij een boerderijwinkel en nog een keer en nog een keer en ook bij  een farmersmarket. Op de markt staan mensen met groente, fruit, honing, jam en veel zelfgemaakte spullen. Een nederlander verkoopt allerlei soorten nederlandse koekjes en ook koffie. Leuk om even te kletsen en uiteraard wat te kopen. Het jachtseizoen is 2 week geleden geopend dus Joes krijgt veel vragen of hij jaagt. 

Onderweg zien we roofvogels vliegen en we stoppen een poos. Joes maakt foto’s dus de jacht is geslaagd.

We bekijken de historische farm O’Keefe farm met mooi gerestaureerde huizen en oude werktuigen. Er is ook een winkel met allerlei oude spullen van ongeveer 100 jaar geleden.

Volgens de reisgids is Vernon een leuk stadje. De gebruikelijke grote winkels aan de rand en in het centrum kleding en eetgelegenheden. Gelukkig ook een winkel van sinkel, alles is er te koop dus dat is dan leuk rondneuzen.

Als we weer verder rijden slaat het weer om en begint het te hozen. Lastig rijden. We rijden door naar Kelowna omdat daar een camping op een boerderij is. We belanden in een grote stad. Bah wat druk. De camping ligt gelukkig wat achteraf. Helaas vol. Geen internet dus kan ook niets uitzoeken. De tomtom stuurt ons naar een sportveld. Bewegwijzering is slecht en we hebben ook geen zin om 25 km terug te rijden. We zoeken verder omdat we ergens onderweg wat gezien hebben. Als we verkeerd rijden ziet Joes een campingbord en die volgen we. We staan nu op een kleine camping tussen de appelkwekerijen. Gelukkig niet in de stad maar rustig ergens buiten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan