IJsland - dag 2

Door Marjan - 02-10-2019 23:18

Bijna de klok rond geslapen. Ontbijt met brood en pannenkoeken. Auto inpakken en rond 9 uur op stap.

We gaan eerst even kijken bij een grote en brede waterval - Skogafoss. Weer veel mensen. We rijden een km door, parkeren de auto, klimmen over een hek en volgen het pad door het veld. Lopen en klauteren langs de rivier en komen bij een wat kleinere waterval - Kvernefoss. Je kunt hier ook achterlangs lopen. Nog nooit gedaan dus dat doen we. Speciaal gevoel, al dat watergeweld voor je neus. Er zijn maar weinig mensen die deze plek weten, wordt ook niet aangegeven (had ik van gelezen in een blog). 

Ik heb uiteraard een plan gemaakt van wat ik/we willen zien. We zien in de verte gletsjers en dat zag er mooi uit. Had wel gelezen dat daar gletsjertours zijn maar daarvoor geen Interesse dus niet op het lijstje. Toch even kijken bij Solheimajökull. Over zwart zand en stenen loop je naar de gletsjer toe en je kunt er ook op. Het is een zwart witte wereld met surrealistische vormen, net abstracte kunst. Geweldig mooi. Aan de voet van de gletsjer zijn ijsgrotten met blauwe kleuren. In het meer dobberen zwart witte ijsbergen. We gaan op de gletsjer staan, hebben we ook nog nooit gedaan. Wow. We zijn hier meerdere uren en genieten.

De rotsen bij Vik hebben grillige vormen en puntige rotsvormen in zee. De zee is hier heel verradelijk met monstergolven dus je mag niet bij de zee komen. De steile rotswand bestaat gedeeltelijk uit basaltkolommen zoals je ze ook in het noorden van Ierland ziet. Het is weer een heel ander landschap. Het landschap is net zo veranderlijk als het weer, zon, regen, miezerbuitje, weinig wind, harde wind. We hebben het vandaag allemaal.

Voor de lunch hebben we soep. Overal is soep te koop. Past echt bij dit weer. Boodschappen halen voor het avondeten en ook maar even kijken in een souvenirwinkel. Dan weer verder. Het is later dan verwacht maar onderweg is nog een hele mooie canyon - Fadjargljufur voor het gemak vergeet ik de streepjes en de puntjes even. We lopen de heuvel op en genieten van diverse uitzichtspunten van deze nauwe kloof en vreemd gevormde rotsen en watervallen.

Nu wordt het echt tijd om het guesthouse op te zoeken. Ik twijfel over de route en het is verder dan ik denk. Het ligt op een boerderij kilometer van weg 1. Morgen even een rondje lopen, nu is het al te donker. Het weer verandert heel snel dus Joes blijft een poos op in de hoop op opklaringen.

Morgen proberen wat foto’s op te laden.

Reacties

Johanna 03-10-2019 00:00 {{button-60854}}

Wauw IJsland klinkt prachtig. Heerlijk genieten dus.

Hilde 03-10-2019 14:49 {{button-60864}}

Wat een mooie foto’s zijn dat. De kleuren zo enorm gevarieerd van die gletcher. Vreemd dat dit zwart- wit is, maar het Blauw is mooi als een contrast. Geniet maar met volle teugen. Xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan