IJsland - dag 4

Door Marjan - 04-10-2019 21:47

Vannacht bewolkt dus geslapen. Begonnen met een overdadig ontbijt, er was zelfs cake. Vandaag we een behoorlijke rit voor de boeg richting Egilstadir. De weg slingert langs de kust, fjord in en fjord uit. Aan de ene kant hoge bergen en aan de andere kant soms woeste golven. Helaas regnt en miezert het dus vaak is het uitzicht beperkt maar wel mooi. In Djupivogur staan langs de kade allemaal stenen eieren van alle broedende vogels in IJsland. Meer is er in deze plaats ook niet te bekijken.

Als we een bord tegenkomen Egilstadir links 70 km en rechts 140 km kiezen we voor de kortste afstand want we hebben genoeg kustweg gezien. Dit blijkt een 20 km lange en redelijke gravelweg te zijn die steil de berg op gaat en vervolgens door de hooglanden. Spannend rijden al die bochten maar met erg mooie uitzichten en gelukkig is het inmiddels droog. De hooglanden zijn kaal maar hebben wel mooie herfstkleuren. Vaak een fotostop inlassen.

In Egilstadir eerst even wat eten kopen. In de supermarkt verkopen ze ook wol, ijslandse wol voor 2,5 euro per bol. Ik koop voor mam een bolletje. Ik vind dit goedkoop want als je een beetje trui koopt (niet made in China) ben je ongeveer 200 euro kwijt.

We moeten beslissen wat we gaan doen. Op mijn lijstje staat het havenstadje waar de serie Trapped is opgenomen maar ook 2 watervallen. Omdat we al de hele dag in de auto zitten wordt het de waterval. 2,5 km klimmen (met veel adempauzes). Eerst naar Littlafoss met mooie bazaltzuilen en dan door naar Hengifoss met mooie rode banen in de rotswand. We zijn trots dat we zo ver hebben gelopen en zijn blij dat de overnachting vlakbij is.

Het is bewolkt met wel af en toe een opening in het wolkendek. Joes zoekt een mooi plekje en wie weet hebben we vanavond geluk.

 

Reacties

Heleen en Andreas 05-10-2019 10:40 {{button-60894}}

Wat een prachtige foto's! Wij hebben vele dagen van jullie achter elkaar gelezen omdat we in Duitsland weinig tijd hadden om rustig te lezen en de foto's te bekijken. Mooi beschreven, we kunnen ons er een voorstelling van maken. Fijn dat jullie zo mooi het noorderlicht vanuit het vliegtuig hebben gezien! Hopelijk zien jullie het nog vaker. Nog veel plezier!

Heleen en Andreas 05-10-2019 10:45 {{button-60895}}

En nog bedankt voor de kaart! 😊

Ina 05-10-2019 21:30 {{button-60906}}

Wat een prachtig land, wat een wereld, daar met de ijsbergen. Schitterend. Hebben jullie al een paar weken bijgeboekt?. Volgens mij kunnen jullie je nog wel een tijdje vermaken daar op IJsland .
Gewoon net zo lang wachten tot je het Noorderlicht goed hebt gezien.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan