Biologische klok.

Door Yvonne van Sluis - 10-09-2019 01:39

Sinds we hier zijn wil ons biologische klok zich nog niet goed aanpassen. Tegen negen uur ‘s avonds kunnen we de ogen niet open houden en ‘s morgens zijn we om 6 uur klaar wakker. Maar komt vast goed.

Onze tweede dag in San Francisco was een geweldige dag. Het was wel een kille winderige dag, maar och daar kun je je tegen kleden. Van ons hotel naar Pier 33 gelopen. We moesten er om 10 uur zijn voor het inschepen naar Alcatraz. Het was een zeer indrukwekkende ervaring. Als je daar gevangen zat kwam je echt in een hel terecht. Geen wonder dat velen bereid waren hun leven te riskeren en probeerden te ontsnappen.

Na ons bezoek aan Alcatraz langs de waterkant richting centrum gelopen. Daar lag het Libertyschip SS Jeremiah O’Brien. Dit gerestaureerde schip is betrokken geweest bij de landing op Normandië op D-Day in juni 1944. Erg indrukwekkend, zelfs de enorme machinekamer was te bezichtigen.

Na dit bezoek wilden we een ritje maken met de cabletram maar er stond een rij van hier tot Tokio. Daar hebben we absoluut geen geduld voor. Dus lopend naar Lombardstreet! Weet waar je aan begint, stijging van 25%. Wel heel bijzonder.

Al met al hebben we die dag ruim 20 km gelopen.

Zondagmorgen de auto opgehaald en via de Golden Gatebridge de stad verlaten. Onze volgende stop is Fort Bragg. Wat een prachtige ruige kust! Natuurlijk mag een strandwandeling niet ontbreken. Onderweg koffiegedronken en in gesprek geraakt met een groep fietsers, leuk hoe de Amerikanen altijd zo geïnteresseerd zijn. Ze willen weten waar je vandaan komt en wat je allemaal gaat doen. Eenmaal in Fort Bragg hebben we het Sea Glass museum bezocht. Sea glass beach is een strandje dat bestaat uit heel veel stukjes glas. Eigenlijk afval glas dat door de zee is glad geslepen. Je kunt er naar hartelust stukjes zoeken, maar omdat iedereen glas stukjes meeneemt ligt er steeds minder. Toch twee mooie stukjes gevonden en meegenomen.

Vandaag van Fort Bragg naar Eureka. Onderweg eigenlijk maar één bezienswaardigheid: Redwood bomen. Ongelooflijk hoe groot deze zijn, zowel in hoogte als in omvang. Bij het bezoekerscentrum veel over het gebied gelezen en natuurlijk een wandeling tussen deze reuzen gemaakt.

Nu Eureka verkennen en ergens een hapje eten. Morgen verder, Coos Bay is de volgende stop.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan