Dag 4: Wood lake (Kelowna)

Door Rogier & Danique - 10-09-2019 06:13

Dag 4 is aangebroken. Vandaag een dagje geen camperrit op de planning maar gewoon eens ‘niets’  doen.

Helaas was het in de ochtend niet al te best weer (lees: regen, regen en nog eens regen). Dit werd dus binnen ontbijten en daarna maar eens kijken wat de rest van de dag zou brengen

.

Omdat het weer toch niet zo mee zat hebben we maar de excursies voor de komende dagen / weken in kaart gebracht en waar nodig bevestigd (jaja, alles moet hier telefonisch bevestigd worden).

De regen begon langzaamaan minder te worden en met onze regenjassen was het prima te doen. We kozen voor een trail van ongeveer 8 kilometer langs het Wood Lake. Een prachtig pad, waarbij we in de ‘Be Aware of the Bear’-zone kwamen. Helaas (of niet?) hebben we geen beer gezien. Toch een prachtige wandeling gemaakt waar in één keer uit het niets een watervalletje te zien was.

Na de lunch wilden we graag nog de wijngaarden in de buurt gaan verkennen. De streek rondom Kelowna staat bekend om zijn vele wijngaarden. We kwamen er al snel achter dat we een aardig steile berg op moesten lopen wilden we bij de wijngaarden komen. Wij kozen voor de andere oplossing: de bus. Zo vriendelijk als de Canadezen zijn wilde de buschauffeur ons wel gratis meenemen naar boven. Hadden wij even geluk!

Na een kort wandelingetje boven op de berg (met een blauwe bessenfarm, Danique’s favourite!) kwamen we aan bij wijnhuis “O’ Rourkes Peak Cellars”. Dit wijnhuis bestaat slechts twee jaar en is opgericht door een grote Canadese bouwmagnaat met als hobby: WIJN! Inmiddels was het een uurtje of 15.00 dus tijd voor WIJNEN! WIJNEN! WIJNEN!

Bij het wijnhuis worden alle wijnen gemaakt door een Nieuw Zeelandse wijnmaker die – hoe kan het ook anders – alles heeft afgekeken in Europa. Naast het pand waar wij waren heeft hij ook nog een aantal grotten laten graven om de wijnen te laten rijpen.

Tijd voor de proeverij. We mochten voor 5 doller per persoon 4 wijnen proeven. We kozen voor de Pinot Gris, Grüner Veltliner, Pinot Rosé en als laatste de plaatselijke Pinot Noir. Allemaal erg smaakvolle wijnen maar we kozen uiteindelijk voor een flesje Pinot Gris.

Inmiddels was het weer omgeslagen. De lucht was strak blauw en het zonnetje scheen: heerlijk! In plaats van de bus kozen we voor onze voeten (het was immers toch berg af). 

Terug bij de camper was het tijd voor een spelletjesmiddag. We moesten even stoppen voor een diner. Een lekkere pasta stond op het menu. Hier hebben we, samen met een Malbec, lekker van genoten.

In Canada zijn heeft ook zo zijn nadelen. Ik (Danique) mis helaas Goede Tijden Slechte Tijden en nog belangrijker: Temptation Island VIPS. Gelukkig heeft Rogier er voor gezorgd dat ik de afleveringen ook hier kan kijken. Dat stond na het eten dan ook op het programma. Nu we weer bij zijn met kijken kan het boek weer worden opgeslagen.

Morgen gaan we op weg naar Revelstoke. We zijn benieuwd! 

Reacties

Marina 10-09-2019 06:32 {{button-60163}}

Jammer van de regen, maar gelukkig komt de regenjas goed van pas 😉

Ben 10-09-2019 07:04 {{button-60164}}

Jullie kunnen natuurlijk niet altijd alleen maar goed weer hebben. Mede door de regen is de natuur ook zo prachtig en kom je onverwacht een watervalletje tegen. Drink niet te veel wijn 😉 zodat jullie van alle moois kunnen blijven genieten. ❤️

Mike 10-09-2019 08:16 {{button-60168}}

Leuk zeg!

Marie-José Essers 10-09-2019 13:09 {{button-60183}}

Laat de regen de pret niet drukken 🌦☀️
Wat leuk wijn proeverij, ziet er trouwens leuk uit🍷
Wat fijn dat jij een man hebt die van alle markten thuis is❤️
Geniet, geniet💏
Het is net alsof ik bij jullie ben😍 zo leuk om dit te volgen👌
Liefs ❤️😘

izy 11-09-2019 00:21 {{button-60194}}

genieten ook al zit het weer niet mee en spelletjes doen is ook leuk dikke poen tante izy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan