Dag 11: Wells Gray

Door Rogier & Danique - 17-09-2019 04:05

Na een goede nachtrust werden we rond een uur of 8 rustig wakker gemaakt door een heerlijk ochtend zonnetje. Dit beloofde een mooie dag te worden! 

Vandaag geen ritje op de planning maar een dag op pad in Wells Gray. We waren gisteren zo slim geweest om even het plaatselijke toeristencentrum binnen te lopen en zo wat tips te krijgen. Op het programma stond sowieso de ‘Bailey Chute’, hier zouden namelijk nog wel eens de laatste springende zalmen van het seizoen gezien kunnen worden.

We begonnen echter met het inchecken op de camping (we waren gisteren aangekomen na office hours) en het wisselen van briefgeld voor muntjes om te wassen. Snel de twee wasjes in de machines gedaan om vervolgens lekker te kunnen ontbijten. Het weer was echt top. We hebben heerlijk buiten in het zonnetje kunnen genieten van ons ontbijt. 

Na het ontbijt waren we bijna klaar om op pad te gaan. Even de waslijn in de camper ophangen zodat ook de was tijdens de dag kan drogen.

De navigatie gaf aan dat we 40 minuten over 30 kilometer zouden doen. ‘Ja vast’, dachten wij nog. De navigatie had niet gelogen. Het grootste gedeelte van de weg was onverhard. Bedenk jullie dat het de afgelopen dagen goed geregend heeft en ik denk dat we meer niet hoeven te vertellen. Deze wegen waren echter geen probleem voor onze eigen Gerard de Rooij (er is mij ingefluisterd dat deze man meerdere malen de Dakar heeft gewonnen bij de trucks) om deze weg met de camper te trotseren. Chapeau! 

Veilig en zonder schade kwamen we bij ‘Bailey Chute’ aan. Vanaf de parkeerplaats was het een klein stukje lopen. We waren op voorhand al gewaarschuwd dat het seizoen van de zalmentrek zo goed als voorbij is. Echter vol goede moed tuurden we ongeveer 45 minuten naar het ruige water. Danique spotte zo waar een springende zalm! Deze chinook zalmen kunnen wel 22kg worden en 2,5 meter hoog uit het water spingen om dit deel van de rivier te passeren. Helaas bleef het bij eentje. We spotte nog wel een arend die op zoek was naar een lekker maaltje. Ik denk dat hij nog lang kan wachten. 

Na 45 minuten staan turen naar het water was het tijd voor een hike langs de rivier van zo een 2 uur. Onderweg ontpopte Danique zich als een ware natuurfotograaf. Geen paddenstoel mocht ongezien blijven en ook de specht en de mini kikker (echt heeeeel mini) moesten op de gevoelige plaat worden vastgelegd. 

De hike ging een stuk stroomopwaarts door een prachtig regenwoud. Gelukkig of helaas - het is maar hoe je het wil zien - kwamen we geen beren tegen onderweg. 

Na ongeveer 2 uur waren we klaar met de hike en gingen we richting ‘Ray’s Farm’. De familie Ray heeft hier tot ongeveer de tweede wereld oorlog gewoond en geleefd, volledig afgesloten van de buitenwereld. Rond de tweede wereldoorlog zijn ze echter naar de dorpjes getrokken en is dit stuk grond terug gegeven aan de natuur. Fascinerend hoe de oude boerderij er nog staat (deels dan). De boerderij fungeert nu als broedplaats van onder andere zwaluwen en vleermuizen.

Het was inmiddels al 15:00 en tijd voor een lunch. We maakten snel een lekkere salade in de camper en gingen weer door. We wilden namelijk ook nog langs de Helmcken Falls en de Dawson Falls. Twee mooie watervallen, waarbij de eerste zelfs hoger is dan de bekende Niagra Falls. 

Aangekomen bij de Helmcken Falls stonden we met open mond te kijken. Fantastisch hoe dit natuurgeweld te keer gaat. De Helmcken Falls zijn inderdaad hoog, zo een 141 meter, en prachtig om te zien. 

Vervolgens gingen we op weg naar de Dawson Falls. Deze waterval is 108 meter breed, maar wel iets minder hoog. Wij vonden deze breedte al indrukwekkend, laat staat hoe de Niagra Falls er uit moeten zien (die zijn namelijk meer dan 1200 meter breed)!! 

Na een enerverende en vooral zonnige dag was het tijd om terug te gaan naar de camping. Hier aangekomen kwam Danique tot de ontdekking dan de camping eigenaar 4 pups had buiten in een ren. Deze konden we natuurlijk niet passeren zonder ze even te aaien en te knuffelen.

Na een korte stop bij de ingang reden we naar onze plek. Hier zitten we nu lekker in het zonnetje te eten en het blog te schrijven. Morgen staat er een lange rit richting Whistler op het programma. We moeten dan ongeveer 450 kilometer afleggen. Op tijd weg dus en ons laten verrassen met wat we tegen komen!

Reacties

Ben Essers 17-09-2019 07:32 {{button-60426}}

Het blijven prachtige verhalen. Wat een mooie natuur. Rij voorzichtig vandaag. ❤️

Marie-José 17-09-2019 07:55 {{button-60428}}

Weer een mooi verhaal met een prachtige natuur schiitetend😍😍
Kijk al weer uit naar morgen🐻🦌😘

izy 17-09-2019 08:06 {{button-60430}}

wat een mooie fotos he rogier let op dat dan geen pup meeneemt hi hi veilige trip en ik lees wel weer van jullie belevenissen dikke poen izy

Annemie Holtrichter-Heuts 17-09-2019 19:13 {{button-60453}}

Ik heb jullie belevenissen zeker gevolgd, ook al krijgen jullie nu pas een reactie mijnerzijds.
Meestal is het even plaatjes kijken en op een rustiger moment jullie verhalen lezen.
Leuk dat jullie alle twee schrijven en fotograferen. Geweldig om zo'n document te hebben om later nog eens op terug te kijken.
Genieten maar !!!

Natascha 17-09-2019 21:50 {{button-60460}}

Wat heerlijk om met een kopje thee weer even jullie ervaringen te lezen van de afgelopen dagen. Leuk om te zien dat de puppy's zijn geboren, toen wij er waren hoorde we dat er een nieuwe lichting pups aan zat te komen. Leuke en mooie foto's, op naar Whistler. Ook een mooie omgeving! Geniet, op naar jullie volgende verhaal.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan