Dag 19: Vancouver

Door Rogier & Danique - 25-09-2019 06:10

Vanochtend werden we voor het eerste sinds lange tijd niet wakker in de camper maar in een hotel bed. We hadden beide prima geslapen. Snel de gordijnen open gedaan om te kijken naar het weer: gelukkig blauwe lucht! Na rustig wakker te zijn geworden, moesten we even kijken waar we konden ontbijten. Na een korte zoektocht bleek de nummer 2 van Vancouver op TripAdvisor naast ons hotel te zitten. Rond een uurtje of 9.00 liepen we naar de buren. Van buiten leek het niet heel druk, echter binnen was het volle bak. De kaart was erg uitgebreid dus we namen de tijd om deze goed te besturen. We besloten beide voor een cappuccino te gaan, deze had je als cup en als bowl. We namen 1 van beide. De bowl was daadwerkelijk een bowl: wat een joekel. Verder gingen we voor een lekkere yoghurt met fruit en granola en chocolade pannenkoeken. De porties hier zijn iets anders dan we gewend zijn in Nederland: heel erg groot! We hebben het wel bijna op gekregen. Na het ontbijt besloten we om de lunch vandaag maar over te slaan ....

Vandaag wilden we nog wat laatste inkopen doen en richting Stanley Parc. Na wat winkels te zijn afgestruind in het Pacific Centre brachten we de gekochte spullen naar de hotel kamer. Het was inmiddels zo’n 20 graden met strak blauwe hemel. Net als in Nederland is het weer hier dus per dag anders. Rond een uurtje of 13.00 trokken we richting Stanley Parc: het grote park van Vancouver in het noorden van de stad. Het was ongeveer 15 minuten lopen naar het begin van het park. 

Na de plattegrond bestudeerd te hebben besloten we in ieder geval richting Salmon Creek en Beaver Lake te lopen. Door prachtige natuur met mooi onderhouden grasvelden en bloemenstruiken liepen we richting Salmon Creek: een klein beekje waar in de juiste periode van het jaar de zalmen omhoog zwemmen. Deze periode was inmiddels al voorbij. Na Salmon Creek liepen we door naar Beaver Lake: een groot stuk moerassig gebied midden in het park dat echt terug gegeven is aan de natuur. Hier leven de bevers en vele andere diersoorten. Bevers zijn nachtdieren en zijn overdag dan vooral in hun burcht welke alleen onder water toegankelijk is. Het is n og steeds een mooi gezicht om dit natuurgebied te zien! Inmiddels was het al 14.00 uur en begonnen de buikjes (met name 1 buik …) ondanks het stevige ontbijt toch een beetje te rommelen. We besloten een klein hapje te doen om de ergste honger te stillen bij de plaatselijke kitchen en bar gelegen in een huis midden in het park. Na de lunch togen we richting het noorden van het park . Hier grenst het park aan een baai. 

Hier aangekomen hadden we een prachtig uitzicht op de Lions Bridge. Een soort Golden Gate Bridge zoals in San Francisco, maar dan groen in plaats van rood. We hebben hier even op een bankje gezeten en genoten van de zon, watervliegtuigen en boten die langs kwamen. We besloten via de Sea Wall terug te lopen naar het begin van het park: een route van ongeveer 5 kilometer met een mooi uitzicht op de baai en aan het einde een uitzicht op de stad Vancouver. Werkelijk een prachtig gezicht, zeker met dit weer! Het was heerlijk lopen en onderweg stopten we nog een paar keer om te genieten van het uitzicht hier.

Rond 16.30 uur waren we weer aan het begin van het park en moesten we nog een klein stukje terug naar het hotel. Hier konden we even de laatste dingen inpakken en douchen. Om 18.30 uur hadden we gereserveerd bij Earl’s kitchen & bar. We kenden dit restaurant uit Banff en Jasper. Na de eerdere goede ervaringen en het feit dat dit restaurant vlak bij het hotel lag besloten we hier onze geweldige vakantie af te sluiten. 

Na een heerlijk diner bleven we nog even in de bar wat drinken om te genieten van een ijshockey wedstrijd. Deze wilde we eigenlijk bezoeken in Vancouver, maar helaas speelden ze niet tijdens onze dagen hier. Nu weer terug op de hotelkamer en alles klaar gemaakt voor de reis naar Nederland morgen. Het avontuur zit er helaas op. Morgen (donderdag dus!) onze laatste blog van de vakantie als we – hopelijk – goed zijn aangekomen in Nederland. Tot horens!

Reacties

Ben Essers 25-09-2019 07:02 {{button-60689}}

Jullie hebben één grote ontdekkingsreis gehad en er intens van genoten. De tijd vliegt dan om. Een hele goede terugreis. Liefs❤️

Marina 25-09-2019 07:08 {{button-60690}}

Was leuk om jullie vakantie vanuit Nederland mee te lezen. Gaan we nog missen elke ochtend. Goede reis terug en tot snel 😘

Paul 25-09-2019 07:17 {{button-60691}}

Wat een leuke blog! Leuk dat we ook mee konden genieten van jullie reis, en we wensen jullie een veilige vlucht terug, dikke kus van ons!

Marie-José 25-09-2019 08:01 {{button-60693}}

Aan alles komt een einde lieverds, ook deze mooie droomreis😍
Wat hebben jullie genoten van dit prachtig land, en wij hier in Nederland mochten dit mee beleven in jullie geweldige blogs CHAPEAU 👌👍
Ook jullie laatste dag was weer erg mooi ❤️
Een hele fijne en goede vlucht✈️
Nog even en dan kunnen we elkaar weer knuffelen 😄💋❤️😘

Ben van Dijk 25-09-2019 08:43 {{button-60696}}

Prachtig avontuur en intens genoten. Wij ook met de leuke blogs. Veilige reis terug en tot donderdag❤️

Pavot 25-09-2019 09:09 {{button-60697}}

Wat een geweldige vakantie. Wij hebben ook genoten van jullie blogs.
Een hele Fijne en vooral veilige terugreis.
Tot snel Lieverds❤

Rachel 25-09-2019 09:29 {{button-60699}}

Danique, Rogier, wij hebben ook genoten van jullie geweldige reis in Canada, heel leuk geschreven👍Wat een geweldig land!!!! En een prachtige reis.
Daar zullen jullie nog vaak aan terug denken😍wij wensen jullie een goede terug reis, en tot in Mestreech dikke poen vaan us💋

David 25-09-2019 13:46 {{button-60706}}

Wat een geweldige reis hebben jullie achter de rug! Alvast een hele goede terugreis. Tot volgende week!

Marie-José 25-09-2019 20:46 {{button-60713}}

Ik ga jullie blogs echt missen😥😍
Maar zo fijn
Om weer dicht bij ons te zijn 😍❤️

Natascha 25-09-2019 21:29 {{button-60714}}

Jullie beide bedankt voor de leuke blogs en de reiservaringen die jullie met ons wilde delen, we gaan het enorm missen. Leuk dat jullie Canada ook zo fantastisch land vinden en het huisje op wielen missen. Ook wij delen dit gevoel. Reden dus om een keer terug te gaan! Een goede vlucht naar Nederland en wie weet lezen wij ooit nog weer eens een mooi blog van jullie.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan