Dag 20: Vancouver - Maastricht

Door Rogier & Danique - 26-09-2019 12:36

Vandaag was dan toch echt de dag aangebroken om Canada te gaan verlaten. De wekker ging om 7.00 uur, aangezien we rond 7.30 wilden vertrekken richting het vliegveld. Gisteravond hebben we de verschillende opties bekeken om naar het vliegveld te komen. Het weer zou goed worden dus we besloten om een stukje te lopen en vervolgens een rechtstreekse metro naar het vliegveld te pakken. De avond van te voren hadden we alles al klaar gemaakt voor vertrek dus we hoefden ons alleen maar op te frissen en echt de allerlaatste dingen in de koffer te stoppen. Om 7.30 uur waren we dan ook echt klaar voor vertrek. Snel uitgecheckt en we konden op pad. Het was buiten al een graad of 18 en een beetje bewolkt. Prima weer dus voor een kleine wandeling. 

Na een kleine 15 minuten kwamen we bij het metrostation City Centre aan. Hier konden we de Canada Line naar Vancouver International pakken. De metro’s gaan hier om de 5 minuten, dus het maakt echt helemaal niet uit hoe laat je aankomt Uiteindelijk waren we rond 8.15 uur op de luchthaven. Ruim op tijd, aangezien ons vliegtuig pas om 11.00 uur de lucht in ging. Het inchecken ging vrij soepel, ondanks dat we iets over de maximale kilo’s heen zaten (het shoppen is goed gelukt dus!). Ook de security ging vrij snel en we waren dan ook op tijd door de douane. Op de heenreis moesten we in Calgary onze koffers ophalen. Dit keer hoefde we dat in Toronto gelukkig niet te doen.

Inmiddels was het tijd voor een ontbijt. Er lag een Tim Hortons in de buurt (zoals op ongeveer elke straathoek in Canada) en we kozen dan ook voor deze echte Canadese tent. Om precies 11.00 uur gingen we de lucht in, op weg naar Toronto. Dit was een vlucht van ongeveer 4 uur, maar wel al 3 uur ‘tijdsverschil’. In plaats van 9 uur eerder was het in Toronto nog ‘maar’ 6 uur eerder. De vlucht verliep soepel, de catering was een beetje mager. Maar geen nood aan de man, we hadden zelf nog wel wat te knabbelen. Eenmaal in Toronto hadden we een overstap van ruim 3 uur. Tijd genoeg dus om te lunchen (of was het al tijd voor avondeten?). Het was namelijk 18.30 uur toen wij aankwamen en onze vlucht stond gepland voor 21.50 uur. Vlakbij onze gate zat een Italiaans tentje en we besloten hier een hapje te eten. Je kon via een iPad alles bestellen en ze kwamen aan je tafel bezorgen. 

Om 21.50 uur vertrokken we op tijd richting Amsterdam. De geplande vluchttijd was 6 uur en 45 minuten in plaats van de aangegeven 7 uur en 25 minuten. Geen probleem natuurlijk! Op deze vlucht was de catering prima. De vlucht zelf ook, op wat turbulentie na.

Een half uur voor schema hebben we om 10.45 uur weer voet op Nederlandse bodem gezet. Tijdens de landing werden we verwelkomd door echt heerlijk Hollands (zeik)weer. Toch zijn we blij om weer terug te zijn! 

Het leek alsof onze koffers in Toronto (of Vancouver) waren achtergebleven, maar na een klein half uur hadden we beide koffers te pakken. Op naar de trein. We waren benieuwd of we vandaag wat meer geluk zouden hebben dan op de heenweg. Tot nu toe wel: we zitten inmiddels in de trein en zijn bijna Den Bosch. Als het goed is komen we om 14.30 uur zonder problemen in ons geliefde Maastricht aan. 

Dan zit onze prachtige reis er echt op. We hebben er van genoten. Het is een prachtig land. En wij weten zeker: het is geen afscheid, maar een tot ziens.

Jullie bedankt voor alle reacties en interesse in ons blog. We vonden het erg leuk om te schrijven en jullie reacties te horen en te lezen. Uiteraard hebben we op deze manier ook een mooi aandenken aan deze geweldige reis.

De reis heeft onze verwachtingen overtroffen (en we hadden al hoge verwachtingen!). Twijfelen jullie nog om naar Canada te gaan? Niet doen. En meteen gaan boeken (of eerst ons even om advies vragen). Nogmaals: bedankt. En tot ziens!

Reacties

Ben van Dijk 26-09-2019 12:41 {{button-60722}}

👍👍👍

Ben Essers 26-09-2019 15:27 {{button-60728}}

Fijn dat jullie gezond weer terug zijn.
Fijn dat jullie zo hebben genoten.
Wij hebben van jullie verslagen genoten en jullie hebben ons hongerig gemaakt. Liefs en tot snel❤️

Noel 26-09-2019 16:18 {{button-60729}}

Welcome home! 👍😀

Natascha 26-09-2019 17:40 {{button-60732}}

Fijn dat jullie weer thuis zijn en hebben genoten van een prachtig land waar je meer dan welkom bent. Wij hebben genoten van jullie mooie verhalen en het meenemen tijdens jullie trips. Het gaat jullie goed!

Annemie Holtrichter-Heuts 26-09-2019 18:21 {{button-60734}}

Fijn dat jullie weer terug zijn en alles goed verlopen is.
Kunnen jullie uitrusten van jullie enerverende reis en alle gebeurtenissen nog rustig de revue laten passeren. Nagenieten !!!

Marie-José 26-09-2019 21:19 {{button-60737}}

Welkom thuis❤️
Jullie hebben echt genoten van deze prachtige reis en wij trouwens ook😍
Wat een beleving 👌👌
Nu weer in het ritme en zorgen dat de jetlag vlug verdwenen is😴😴
Fijn dat ik deze reis via de geweldige blogs en foto’s kon meemaken top😍
Ik ga ze missen😥😄😄
Lieverds tot morgen💋❤️😘

Sienie Scheven 17-11-2019 22:52 {{button-61056}}

Hoi
Ik plaats even hier een berichtje omdat ik enkele vragen heb.
Wat heb ik genoten van jullie reisverslag.
Wij gaan in juni deze reis ook maken. Nu mijn vraag zou ik mogen weten welke campings jullie hebben aangedaan?
Weet je ook vanaf wanneer we die kunnen bespreken?
Ik hoop dat je mijn berichtje leest.
Met vr. Gr.
S scheven

Rogier & Danique 19-11-2019 09:11 {{button-61057}}

Hi Sienie,

Wat leuk dat jullie de reis ook gaan maken!
Gaan jullie dezelfde route volgen?
De meeste campings zijn online te boeken, dit kan denk ik nu al.

Als je een campingplaats wil met alle faciliteiten(stroom, water, sani-dump), zou ik er snel bij zijn. Deze zijn vaak al snel volgeboekt. Bij sommige campings betaal je een deel aan, bij andere het volledige bedrag.

Stuur anders even een mailtje naar: rogierdanique@ziggo.nl. Dan kunnen we jullie een word bestand met onze campings en bijbehorende links sturen. En mochten jullie nog meer vragen hebben horen we het graag!

Groetjes,

Rogier en Danique
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan